(Video) De la 1 august, vom achita mai scump pentru energia electrică! Tarifele ar putea creşte cu până la 22%

De la 1 august, vom achita mai scump pentru energia electrică, Preţurile ar putea creşte cu până la 22%, gas natural fenosa, anre, agentia nationala pentru regrelementare in energetica, guvernul sandu, psrm acum, dodon presedinte, 

Din 1 august, consumatorii casnici, care sunt alimentaţi cu energia electrică de la compania Gas Natural Fenosa, ar putea plăti câte 1 leu şi 94 de bani pentru un kWh, în loc de 1 leu şi 79 de bani, cât este în prezent, ceea ce înseamnă cu 15 bani mai mult, informează Publika.md. 

Furnizorul a solicitat Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică majorarea tarifelor. Compania îşi motivează cererea prin deprecierea leului, majorarea salariului minim garantat, dar şi scumpirea energiei electrice de import.
 
Totodată, furnizorul FEE Nord, care livrează curent electric în nordul ţării, cere o majorare a tarifului cu aproximativ 22 la sută. Pentru consumatorii cu instalaţiile racordate la reţelele electrice de joasă tensiune, compania cere un preţ de 2 lei şi 33 de bani, faţă de 1 leu şi 91 bani/kWh, cât a fost stabilit în 15 iunie 2018.
 
Amintim că majorarea tarifelor la energia electrică și la gazele naturale a fost principalul subiect de discuţii dintre membrii Consiliului de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică cu reprezentanții Misiunii Fondului Monetar Internațional.
 
Recent, şeful statului Igor Dodon a declarat că tariful la gaz ar putea crește cu 35 de procente. Ultima ieftinire a gazelor naturale, cu peste 20 la sută, a avut loc în luna martie 2018, în urma unei solicitări în acest sens a fostului Guvern, condus de democratul Pavel Filip. Mai târziu s-a micşorat şi tariful pentru energia electrică, cu peste 10 la sută.
Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share