Politic

VIDEO // Declarația Partidului „ȘOR” și a Platformei parlamentare „Pentru Moldova”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Partidul „ȘOR” și Platforma parlamentară „Pentru Moldova” au venit cu o declarație cu privire la înaintarea lui Vladimir Golovatiuc la funcția de Prim-ministru al Republicii Moldova.

Platforma parlamentară „Pentru Moldova”, constată cu îngrijorare înrăutățirea continuă a situației economice și aprofundarea crizei pandemice din țară. Miercuri, 17 martie, a fost înregistrat un nou record negativ de îmbolnăviri, iar numărul deceselor zilnice este în continuă creștere, în timp ce prognozele Organizației Mondiale a Sănătății sunt extrem de pesimiste.

În această situație gravă pentru țară, președintele Republicii Moldova face jocuri politice de culise în interesele unei singure formațiuni politice, insistând asupra organizării alegerilor parlamentare anticipate în plină pandemie. Candidatul pentru funcția de premier, propus de șeful statului, a anunțat deja că printre prioritățile sale se numără declanșarea alegerilor parlamentare anticipate, ceea ce ar duc la agravarea crizei în care ne aflăm.

Platforma parlamentară „Pentru Moldova” reiterează că Republica Moldova are nevoie de un Guvern cu împuterniciri depline, condus de un profesionist care să identifice cele mai bune soluții pentru țară.

Prin urmare, deputații fracțiunii Partidului „ȘOR” și din Platforma parlamentară „Pentru Moldova” și-au depus semnăturile în vederea constituirii majorității parlamentare și desemnării domnului Vladimir Golovatiuc pentru funcția de prim-ministru.

În aceste momente complicate pentru Republica Moldova, în plină criză pandemică și economică, suntem de părere că este nevoie de o candidatură de compromis pentru funcția de prim-ministru. Vladimir Golovatiuc este un bun profesionist, economist, profesor de economie politică și politician cu experiență. Are o vastă experiență care îi va permite să scoată Republica Moldova din criză. Vladimir Golovatiuc este o persoană apreciată și pe plan internațional, astfel încât va ști cum să atragă sprijin extern pentru cetățenii Republicii Moldova.

Suntem conștienți de riscurile pe care le comportă acest pas politic pe care ni l-am asumat astăzi. Mereu, însă, trebuie să facem ceea ce e bine pentru interesele țării și al oamenilor. Prioritatea noastră acum este să facem tot ce ne stă în puteri pentru a nu lăsa acest stat să se prăbușească.

ÎI cerem președintelui Maia Sandu să ia act de această decizie politică, să desemneze în termeni cât mai restrânși candidatura majorității parlamentare și să dea dovadă de constructivism, pentru a pune punct cât mai rapid crizei politice.

loading...

Comments are closed.