(video) Declarațiile tinerilor reținuți ieri, în Piața Marii Adunări Naționale “am dorit să influențăm prin bătaie românii”

marea adunare centenar, tineri retinuti in pman, contramanifestatii unioniusti

Cei 21 de tineri, reținuți ieri în proximitatea PMAN cu o bâtă, mască antigaz și cuțite, s-au mobilizat pe o rețea de socializare. Tinerii s-au întâlnit cu o zi înainte, la Botanica, pentru a pune la cale acțiunile din ziua Marii Adunări Centenare, iar în ziua mitingului s-au adunat la Valea Morilor, de unde au pornit spre PMAN. Interogați de poliție, tinerii au oferit răspunsuri diferite: de la „am mers să mă întâlnesc cu o domnișoară” până la „să batem românii”.

Potrivit poliției, în grupul format pe rețeaua de socializare erau înregistrați 115 persoane, iar la întrunirea lor din sect. Botanica s-au prezentat doar 20 de persoane, aceștea planificând acțiunile privind deplasarea în PMAN pe 25 martie, transmite agora.

Duminică la 11:30, în urma unei înțelegeri prealabile, circa 50 de persoane s-au adunat în regiunea lacului Valea Morilor. Polițiștii au reținut un grup de 21 de tineri, printre care minori cu măști pe față și rucsacuri în spate, ce se îndreptau spre evenimentul desfășurat în Piața Marii Adunări Naționale, încercând să intre în mulțime.

În acest caz a fost pornit un proces penal, examinat prin prisma art. 287 „Huliganism”CP RM.

Iată câteva dintre declarațiile unora dintre ei, înregistrate de oamenii legii:

Am venit să vedem ce se întâmplă în centru. Nu avem nimic contra românilor”.

Am citit în știre că o să fie o paradă și am mers să ne întâlnim”.

Mă plimbam, mergeam să mă văd cu un cunoscut. (n.r. – explică de ce are cuțit în geantă) Îl port pentru autoapărare pentru am auzit de la cunoscuți că grupul de români atacă și bat vorbitorii de rusă. Eu sunt vorbitor de rusă, de asta, pentru orice eventualitate, am luat un cuțit să mă apăr dacă mă atacă patru-cinci oameni”.

M-am înțeles să mă întâlnesc cu o domnișoară. Trebuia să ne vedem la catedrală”.

Am fost pentru a protesta împotriva românilor. Ne-am întâlnim la Valea Morilor. A fost ideea unui coleg din grupa de pe rețeaua de socializare VKontakte. De acolo ne-am pornit spre str. Ștefan cel Mare. Eram aproximativ 40 de oameni. Scopul era să influențăm românii să nu aibă tendințe rele, prin bătaie.”

Total
0
Shares
Total
0
Share