Social

(Video) Deja 379 de familii şi tineri necăsătoriți și-au procurat locuință în cadrul Programului Prima casă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Programul guvernamental „Prima Casă”, lanstat la iniţiativa premierului Pavel Filip, devine tot mai popular. Până acum, 379 de beneficiari au primit credite pentru procurarea locuinţelor sau le-au fost acceptate solicitările de finanţare, transmite prime.md.

„Bună ziua, bine aţi venit la noi. Bună ziua, intraţi la noi, în apartamentul nostru”, a spus Oxana Leahu, profesoară în oraşul Ialoveni. Recent, aceasta şi-a cumpărat un apartament prin intermediul Programului Prima Casă. Ea a beneficiat de un credit pe un termen de 13 ani, pentru a-şi cumpăra o locuinţă de aproape 30 de mii de euro. Pentru că este bugetară şi are un copil, Oxana Leahu a primit aprobare şi pentru programele „Prima Casă 2 şi 3”.

„În momentul în care am călcat în acest apartament, am devenit mult mai convinsă în mine şi în propriile forţe. Evident, eram fericită. Mergeam prin casă, analizam fiecare colţisor şi mă gândeam că este casa ta, canapeaua ta, camera ta”, a declarat Oxana Leahu.

La fel de bucuros este şi fiul profesoarei: „Îmi place că am camera mea, am unde să îmi fac temele, nu o mai încurc pe mama la bucătărie, când găteşte mâncarea.”

Din numărul total de credite, 318 au fost oferite în cadrul programului „Prima Casă”. Alţi 24 de beneficiari şi-au luat locuinţe prin intermediului programului „Prima Casă 2” destinat bugetarilor, iar 37 de credite au fost acordate în cadrul programului „Prima Casă 3”, destinat familiilor care au copii.

loading...

Comments are closed.