Alte știri

VIDEO // Deputat: ”Maia Sandu a închis o școală-internat pentru copiii orfani. Un ”om bun” ar putea face așa ceva?”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deputatul socialist, Bogdan Țîrdea a expus, de ziua Ultimului Sunet, totalurile influenței Maiei Sandu în domeniul educației, transmite Telegraph.md

Socialistul a exemplificat daunele actualului președinte în domeniul educației prin astfel de inițiative ca instalarea camerelor la BAC, ceea ce a dus la faptul ca circa 50% din absolvenți să nu susțină examenul sau închiderea și comasarea școlilor ceea ce a dus la lichidarea a numeroase locuri de muncă.

Astfel, conform deputatului, în total Maia Sandu a închis circa 119 școli și peste 221 de instituții de învățământ, printre care numeroase școli-internate auxiliare și chiar școli-internate pentru orfani, ex-premierul a lăsat 5 800 pedagogi fără locuri de muncă.

Pe final, Țîrdea a întrebat retoric dacă ar putea face toate aceste lucruri un ”om bun”, așa cum se pretind a fi cei din PAS, făcând trimitere, în context, la citatul cancelarului german Otto von Bismarck care spune că ”Cel care închide o școală, va deschide o pușcărie”.

”Spuneți-mi, vă rog, un om bun, ba chiar un om simplu, de rând ar putea închide școli-internat pentru copii orfani? Să lase acești copii pe drumuri?

Cum spunea Otto von Bismarck: ”Cel care închide o școală, va deschide o pușcărie”. Noi am încercat să nu închidem nici o școală, ba chiar să deschidem, să reparăm unde am putut și noi până în ziua de astăzi considerăm că chiar dacă într-o școală învață măcar un singur copil și un singur pedagog, această școală trebuie păstrată. Chiar dacă într-o singură grădiniță este o singură educatoare și un singur copilaș, această grădiniță trebuie salvată. Așa este corect, așa este omenește și așa este normal.”  a declarat Bogdan Țîrdea, în cadrul unui briefing de presă.

Citește și: NEWS ALERT // PPDA a fost înregistrată oficial în cursa pentru anticipatele din 11 iulie

loading...

Comments are closed.