Alte știri

VIDEO // Deputat: Maia Sandu nu promulgă legi în interesul cetățenilor pentru că Republica Moldova este condusă din extern

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deputatul socialist, Vladimir Onostalco afirmă că la ora actuală Republica Moldova este o țară condusă din extern. Lucru observat de parlamentar prin prisma activității președintelui Maia Sandu, transmite Telegraph.md

Socialistul aduce ca exemplu de probă faptul că Maia Sandu refuză să promulge mai multe proiecte de lege sociale, pe care le-a refuzat să le aprobe și în calitate de premier, sub influența partenerilor externi sau a agenților economici monopoliști pe o anumită piață.

Astfel de proiecte de legi sunt proiectul de lege ce ține de compensarea energiei electrice în condiții de stare de urgență și proiectul de lege referitor la producători agricoli autohtoni. Ambele proiecte de legi au fost votate în Parlament, dar au fost respinse de către președintele Maia Sandu.

„Cel mai rău e că ceea ce vedem la ora actuală, dar noi vorbim acum despre anularea acestui proiect de lege, referitor la producătorii agricoli, anularea proiectului de lege referitor la plata compensațiilor pentru energia electrică, în condițiile stării de urgență, alte proiecte de legi care au fost anulate, tot ce se întâmplă la Președinție și tot ce face Maia Sandu este un exemplu clasic de conducere a țării din extern. Cine este la noi monopolistul pe piața energiei electrice? Toți știm – este Premier Energy. Noi toți ținem minte, abia doar se elabora acest proiect de lege, deodată au fost nemulțumiri, reproșuri, din partea Premier Energy.

Ce ține de 50% de produse autohtone. Ne aducem aminte și mai înainte, pe timpul Parlamentului precedent, cum fondurile valutare internaționale precum Banca Mondială, Fondul Monetar Internațional, acei ce dădeau credite, nu ajutor, puneau condiții aspre, nu doar pe chestiunile sociale, dar și pe direcțiile de agricultură. Cum a venit Maia Sandu, ce reprezintă etapa finală a procesului legislativ, prin aceea că dânsa promulgă sau nu promulgă legile, dânsa imediat a îndeplinit planul, de care se ținea guvernarea precedentă, până în 2019. Și în 2019, când dânsa avea posibilitatea să lucreze, țineți minte că ea respins același proiect de lege, elaborat chiar de colegul său de bloc, Alexandr Slusari.” a declarat Vladimir Odnostalco, în cadrul unei emisiuni televizate.
epu

Citește și: Voronin: Blocul comuniștilor și al socialiștilor are toate șansele de a obține o majoritate în Parlament

loading...

Comments are closed.