Alte știri

VIDEO // Deputat PSRM: „Vrem să asigurăm medicii că vom majora salariile cu 40%”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Salariile angajaților din sistemul de sănătate se vor majora cu 40 la sută. Asigurarea a fost dată de deputatul PSRM, Alla Darovannaia, care a anunțat că imediat ce va fi ales noul Parlament, legea va fi votată în lectură finală, informează NTV

Deputatul a amintit că lefurile din sistemul medical urmau să se majoreze din 01 iulie, însă din cauza că președintele Maia Sandu a dizolvat Parlamentul, proiectul nu a putut fi votat în lectură a doua.

”Vrem să asigurăm medicii că vom majora salariile cu 40%, așa cum am preconizat, așa cum am votat în prima lectură”, a spus parlamentarul.

Amintim, președintele Igor Dodon a inițiat în 2020 dublarea salariile angajaților din sănătate. Creșterea urma să se producă în trei etape. Primele două majorări, cu câte 30 la sută, au avut loc la 01 septembrie 2020 și la 01 ianuarie 2021. Ultima etapă urma să aibă loc la 01 iulie 2021 și prevedea creșterea salariilor cu 40 de procente.

Citește și: Socialiștii vor înregistra repetat în Parlament legea respinsă de președintele Maia Sandu, privind compensații la consumul de electricitate

loading...

Comments are closed.