Alte știri

VIDEO // Deputații PAS nu sunt interesați de dezastrul ecologic de pe Nistru

Pinterest LinkedIn Tumblr

Parlamentul, prin votul majorității PAS, a refuzat audierea prim-ministrului Natalia Gavrilița pe tema „dezastrului ecologic de pe Nistru”, apa căruia scade din cauza hidrocentralei ucrainene de la Novodnestrovsk, scrie INDEX.

Audierea a fost cerută de către vicepreședintele Legislativului, Vlad Batrîncea, deputat BCS.

Amintim că este atestată o situație dramatică pe râul Nistru. Nivelul apei scade pe zi ce trece și s-au format mai multe insulițe. Imaginile video de la fața locului au fost publicate de către deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor Grigore Novac, care a precizat că Republica Moldova se va confrunta cu o criză ecologică acută și cu lipsă de apă potabilă, dacă Ucraina nu va stopa lucrările la hidrocentrala Novodnestrovsk.

Parlamentarul a precizat că deși președintele Maia Sandu a avut două întrevederi cu omologul său ucrainean, Vladimir Zelenski, nici la una dintre ele nu s-a discutat despre situația râului Nistru. Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor va cere la prima ședință a Parlamentului audierea Guvernului pe această temă a mai spus Novac.

În august, Ucraina a pornit a patra turbină a hidrocentralei de la Novodnestrosk și urmează să mai pună în funcțiune alte trei. Ecologiștii trag alarma, aceștia spun că dacă Ucraina nu va opri lucrările, moldovenii riscă să se confrunte cu o criză acută de apă potabilă.

loading...

Comments are closed.