VIDEO // Deputatul Vasile Bolea condamnă modul abuziv în care a fost exclus dintr-o comisie parlamentară

Vasile Bolea, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, a fost exclus fără avertisment din Comisia juridică, numiri și imunități. Decizia controversată a fost luată de majoritatea parlamentară, care nu a ținut cont de opinia și punctul de vedere al deputatului, iar cel din urmă îi acuză de abuz de putere și încălcarea principiilor democratice, scrie sinteza.org

Bolea a exprimat regretul față de acțiunile majorității parlamentare, considerându-le o amenințare la adresa spiritului democratic al țării.

De asemenea, deputatul a declarat în cadrul ședinței Parlamentului că în mod surprinzător, fără consimțământul lui, acesta a fost inclus în Comisia de control a Finanțelor Publice. Deputatul a respins categoric această mutare, numind-o o ilegalitate și un abuz.

”Majoritatea parlamentară a recurs la abuzul de putere, excluzându-mă din Comisia juridică, numiri și imunități a Parlamentului Republicii Moldova.

Ceea ce mă tulbură este faptul că această decizie a fost luată fără a se ține cont de opinia mea și fără a avea loc o consultare adecvată. Este profund regretabil că suntem martorii unor acțiuni unilaterale care subminează spiritul democratic al țării noastre.

Fără voia mea, aceștia au decis să mă includă în Comisia de control a Finanțelor Publice. Evident că am refuzat această ilegalitate și acest abuz. PAS nu are dreptul să decidă pentru mine, să-mi dea ordine sau indicații.

Nu voi lăsa această decizie ilegală să îmi afecteze angajamentul față de servirea intereselor cetățenilor noștri și mă voi adresa în toate instanțele naționale și internaționale pentru a face dreptate”, a declarat Vasile Bolea.

Total
0
Shares
Total
0
Share