Politic

(video) Deși și-a numit cumătrul șef la IGP, Năstase se laudă la TV că nu a numit pe nimeni din anturajul său la minister

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ieri, în cadrul emisiunii Punctul pe Azi, ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase a spus că nu a desemnat pe nimeni din anturajul său la minister, chiar dacă, o țară întreagă dar și moderatorul emisiunii știu că cumătrul său, Gheorghe Bălan a fost desemnat ca șef la Inspectoratul General al Poliției.

Când moderatorul emisiunii i-a amintit de cumătrul său Gheorghe Bălan, Andrei Năstase a spus că de fapt șeful IGP nu este nicidecum o persoană din anturajul său, iar decizia de desemnare a acestuia a fost una de criză și nu a fost el, cel cu inițiativa de desemnare. Totodată, Năstase este contrazis de o înregistrare video, în care Andrei Năstase declară că „este necesar, repede și prompt, de a numi în calitate de șef al IGP a lui Gheorghe Bălan.”.

În cadrul aceleiași emisiuni, Andrei Năstase spunea că printre candidații la funcția dată a fost și Domnica Manole, motivul pentru care a fost luate în vedere aceste două candidaturi era că ambii au luptat cu fostul sistem.

De menționat că atunci când s-a aflat în presă că șeful IGP este cumătrul lui Năstase, Maia Sandu a spus că atunci când se va depăși perioada de urgență, problema cu cumătrismul va fi rezolvată. Totuși, Gheorghe Bălan continuă să se afle în funcția de șef al Inspectoratului General al Poliției.

loading...

Comments are closed.