VIDEO // Detalii de la perchezițiile și ridicarea de peste 192 000 lei de la un reprezentant al unui partid politic

La 17 noiembrie 2023, Procuratura Anticorupție în comun cu angajații Inspectoratului Național de Investigație și cei din cadrul Inspectoratului de Poliție Bălți, au efectuat percheziții flagrante la domiciliul unui reprezentant al partidului politic ”ȘANSĂ” în municipiul Bălți.

Acțiunile de urmărire penală, au avut loc în cadrul dosarului penal pornit în luna august curent pe faptul finanțării ilegale a partidelor politice, a grupurilor de inițiativă și a concurenților electorali săvârșită în proporții mari, dar și pentru spălare de bani săvârșită de un grup criminal organizat în proporții deosebit de mari.

Astfel, perchezițiile au fost efectuate în urma măsurilor speciale de investigație, după ce reprezentantul partidului politic ”ȘANSĂ”, a primit bani de la curier și a început să-i repartizeze persoanelor care au participat la mitinguri, diferite adunări ale partidului, dar și celor care au votat pentru membrii acestui partid în primul tur la alegerile generale locale din 5 noiembrie 2023.

De asemenea, au fost stabilite și persoanele care deja au primit sumele de bani și care în cadrul audierii au recunoscut că au primit banii de la reprezentantul partidului politic ”ȘANSĂ”.

În cadrul perchezițiilor a fost ridicat un telefon mobil cu probe concludente pentru urmărirea penală, mijloace financiare în sumă de 192 360 de lei, înscrisuri de ciornă în care sunt reflectate listele persoanelor care au primit sume de bani necontabilizate și cele care urmau să fie achitate, înscrisuri de ciornă în care sunt reflectate sumele de bani primite de la partidul politic, cheltuite pe parcursul anului 2023.

Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

Total
0
Shares
Total
0
Share