VIDEO // Din cauza sabotajului consilierilor PSRM, PAS și ai lui Grigorișin, troleibuzele din Bălți s-ar putea să nu mai circule, acuză administrația locală

Direcția troleibuze din Bălți s-ar putea confrunta cu dificultăți financiare serioase începând cu luna septembrie a acestui an din cauza sabotajului unor consilieri municipali care acționează la indicațiile lui Maxim Moroșan. Despre aceasta au vorbit miercuri primarul municipiului Bălți, Alexandr Petkov, și viceprimarul pentru probleme financiare, Ghenadi Șmulschi.

„Pentru că acești oameni, care se numesc consilieri municipali, conduși de Moroșan, care comandă toată această brigadă, au considerat că tariful ar trebui lăsat la fel. /…/ Și trebuie să știm cu toții că astăzi în Chișinău tariful este de 6 lei, iar asta nu rezolvă problema. La Bălți, tariful constituie 4 lei, avem mult mai mulți beneficiari de înlesniri decât la Chișinău, și problema nu se rezolvă sigur”, a spus primarul.

Potrivit datelor oferite de viceprimarul Ghenadi Șmulschi, până în prezent, Direcția troleibuze nu a primit 16 milioane de lei, iar alte 12 milioane de lei sunt datorii acumulate din 2023.

„Iar la 1 septembrie, există pericolul că Direcția municipală de troleibuze se va opri, iar cu 4 luni înainte de sfârșitul anului, troleibuzele nu vor mai efectua transport de pasageri”, a declarat viceprimarul.

A fost remarcat faptul că odată cu livrarea noilor troleibuze problema nu va fi rezolvată, ci, dimpotrivă, se poate agrava.

„Nimeni nu a spus până acum că noile troleibuze pentru oraș vin cu anumite condiții. Iar una dintre principalele condiții a fost creșterea tarifelor și construcția drumurilor. Și asta nu eu am negociat. Astea sunt condițiile din contractul de credit. Iar cei care votează constant împotrivă, ei știu foarte bine acest lucru”, a subliniat primarul de Bălți, Alexandr Petkov.

El a menționat că, la fel ca și în cazul problemei gunoiului, create artificial, în problema transportului acești consilieri de asemenea urmăresc scopul de a crea haos în oraș:

„Scopul lor este să pună pe burtă Direcția Troleibuze, să creeze haos în gestionarea deșeurilor, astfel încât Bălțiul să se sufoce. Acesta este scopul lor. Dar noi vom face față acestei provocări. Situația este complet sub control”, a conchis primarul.

Total
0
Shares
Total
0
Share