Alte știri

VIDEO din momentul reținerii persoanelor cercetate în ”Dosarul Metalferos”: 16 persoane au fost încătușate, printre care 4 polițiști

Pinterest LinkedIn Tumblr

Serviciul de Informații și Securitate, în comun cu Procuratura Generală și suportul Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al MAI, au desfășurat, pe parcursul zilei de ieri, o serie de acțiuni de urmărire penală în dosarul vizând fraudarea SA „Metalferos”.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Informații de la Procuratură: Bilanțul acțiunilor de urmărire penală, desfășurate ieri în ”Dosarul Metalferos”

În fapt, au fost realizate 31 de percheziții la sediile firmelor-căpușe și intermediare asociate companiei Metalferos, prin intermediul cărora erau puse în practică schemele de achiziționare a metalelor și de transfer a lichidităților financiare. Acțiuni de urmărire penală au fost efectuate și la sediul Inspectoratului Național de Investigații al MAI. În consecință, 16 persoane au fost reținute, printre care 4 polițiști din cadrul Direcției Investigare a Fraudelor Economice a INI.

De asemenea, au fost ridicate mai multe obiecte și acte relevante cauzei penale. Măsurile întreprinse au fost condiționate de rezultatele obținute în urma unui șir de acțiuni speciale de investigații și de urmărire penală, precum și analizei unui spectru larg de documentație financiară și juridică. Pentru viitor sunt preconizate și alte acțiuni de urmărire penală care vor viza și alte persoane implicate în fraudarea companiei.

Igor Dodon întreprinde o vizită de lucru la Moscova

loading...

Comments are closed.