VIDEO // Din numele Partidului ”Renaștere”, deputatul Vasile Bolea a condamnat denunțarea acordurilor cu CSI: ”Sicriul este ceea ce ne pregătesc nouă autoritățile”

Astăzi, într-o acțiune de protest alături de colegii și simpatizanții de partid, Vasile Bolea, deputat în Parlamentul Republicii Moldova și lider al partidului „Renaștere”, a adus o serie de critici asupra guvernării PAS și a atras atenția asupra efectelor negative ale politicii acestora asupra țării în ultimii trei ani, scrie sinteza.org

În cadrul declarațiilor publice susținute în fața Parlamentului, Bolea a vorbit despre denunțarea a nu mai puțin de 67 de acorduri din cadrul Comunității Statelor Independente (CSI), subliniind că aceste acțiuni nu au adus niciun beneficiu evident Republicii Moldova și cetățenilor săi.

”Este o acțiune de protest care arată acele acțiuni pe care le întreprinde această guvernare pe parcursul celor 3 ani de când sunt în fruntea țării. Deja avem 67 de acorduri din cadrul CSI care au fost denunțate. Oare acest lucru aduce Republicii Moldova și cetățenilor vreun beneficiu? Evident că nu”, a declarat Vasile Bolea.

Deputatul a subliniat includerea în ordinea de zi a Parlamentului a încă trei acorduri de importanță majoră pentru securitatea țării. Printre acestea se numără un acord referitor la activitatea trupelor de pacificare și un altul privind lupta împotriva terorismului și acțiunile comune între statele CSI în acest sens. Cu toate acestea, autoritățile au denunțat astăzi, în prima lectură, aceste acorduri.

Bolea a pus sub semnul întrebării beneficiile denunțării acestor acorduri și a subliniat că aceste acțiuni vor aduce mai degrabă prejudicii decât avantaje Republicii Moldova.

”Astăzi în ordinea de zi a Parlamentului au fost incluse încă 3 acorduri importante pentru securitatea Republicii Moldova. Acord referitor la activitatea trupelor de pacificare, este unul din aceste acorduri pe care autoritățile l-au denunțat astăzi în prima lectură. Un alt acord ține de lupta cu terorismul și acțiunile comune între statele CSI în acest sens. Spuneți-mi vă rog, denunțarea acestor acorduri va aduce vreun beneficiu țării? Evident că nu”, a vociferat acesta în timpul protestului.

Liderul partidului ”Renaștere” a criticat lipsa de progres în ultimii zece ani, de la semnarea acordului cu UE. Mai mult decât atât, el a acuzat PAS că „zilnic înmormântează economia Republicii Moldova”, motiv pentru care mulți cetățeni sunt nevoiți să plece din țară în căutarea unui viitor mai sigur.

Vasile Bolea a făcut apel la schimbare, scandând „JOS PAS!”.

”Nouă de fiecare dată ni se spune că mergem spre Europa, că Europa este bunăstare. Cu 10 ani în urmă am semnat acordul cu UE. Am simțit această bunăstare în ultimii 10 ani? Cei din PAS zilnic înmormântează economia Republicii Moldova, iar cetățenii pleacă pentru că nu mai văd un viitor în țara asta. Sicriul este ceea ce ne pregătesc nouă autoritățile. Noi trebuie să spune ferm: JOS PAS!”, și-a încheiat discursul liderul partidului ”Renaștere”.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share