(VIDEO din PMAN) Protestatarii „pro-europeni” ai Maiei Sandu îi atacă cu butelii pe Eurodeputați

Protestatarii „pro-europeni” ai Maiei Sandu îi atacă cu butelii pe Eurodeputați, piata marii adunari nationale, pman, pas, partidul șor, ilan shor, marina tauber 

Protestatari violenți aduși duminică de Maia Sandu și Andrei Năstase în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) i-au atacat cu butelii și i-au stropit cu apă pe oficiali de la Bruxelles, importanți politicieni europeni, veniți la un miting pașnic în susținerea primarului de Orhei Ilan Șor. Provocatorii i-au atacat chiar în moment ce unul din liderii politici ai Alianței Conservatorilor și Reformiștilor Europeni ținea un discurs de susținere a Republicii Moldova și a poporului său. „Aceasta este adevărata față a „pro-europenilor” Sandu și Năstase”, susțin reprezentanții Partidului ȘOR, transmite Timpul.md.

Incidentul s-a produs chiar în momentul în care directorul executiv al Alianței Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ACRE), una din cele mai importante forțe politice din UE, al cărei membru este Partidul Politic “ȘOR”, Richard Milsom, îi încredința pe cei peste 10.000 de susţinători ai lui Ilan Șor din PMAN că Republica Moldova și cetățenii săi au prieteni puternici în Europa. Un protestatar a aruncat cu o butelie plină în politicianul european, care a fost nevoit să se ferească.

Vicepreședinta Partidului ȘOR, Marina Tauber a arătat că astfel Maia Sandu și Andrei Năstase arată cât e pro-europeni sunt. „Să vadă europarlamentarii cum sunt tratați. Altceva nu puteți, decât cu butelii? Arătați Europei cum sunteți voi – mincinoși, fricoși, fără educație”, a declarat Marina Tauber.

Totodată, ea a menționat că Partidul ȘOR tot are reprezentanți și susținători în UE și Parlamentul European, care vor arăta care este adevărata stare de lucruri în Republica Moldova, nu așa cum încearcă să-i convingă politicieni precum Sandu și Năstase. „Să știți că noi avem susținători care vor merge în Parlamentul European și vor arăta ce reprezintă Maia Sandu și Năstase în Republica Moldova. Rușine Maia Sandu, rușine Năstase, la gunoi! Și toate minciunile pe care le povestesc la Bruxelles au luat sfârșit. Și noi avem oameni care ne reprezintă și vor povesti ce se întâmplă în Republica Moldova”, a adăugat Marina Tauber.

Dar și discursul său a fost întrerupt de o nouă butelie aruncată de provocatori.

Este de menționat că întreaga acțiune organizată duminică de susținătorii lui Ilan Șor a fost însoțită de provocări și de tentative de violențe. Chiar în debutul acesteia, susținători ai Maiei Sandu și Andrei Năstase au aruncat cu apă în președintele de onoare al Partidului ȘOR, Valeri Klimenko și în Marina Tauber și au încercat să-i provoace la altercații de protestatarii pașnici. Organizatorii acțiunii i-au îndemnat însă pe susținători să nu se lase provocați.

Total
0
Shares
Total
0
Share