VIDEO // Dinu Plîngău, președintele Platformei DA: Cei care au concesionat aeroportul în 2013 o fac acum repetat, doar că au început de la spațiile comerciale

Beneficiarii privatizării întreprinderilor de stat se împart cu oamenii de la conducerea Republicii Moldova. Declarația a fost făcută de președintele Partidului „Demnitate și Adevăr”, Dinu Plîngău, în tr-o emisiune de la canalul N4. Politicianul a precizat că cei care au dat o dată în concesiune aeroportul, în 2013, o fac acum repetat, doar că au început de la spațiile comerciale.

„Cei din PAS înțeleg că le-a rămas să stea la guvernare 1,5 ani. Scopul nostru este ca în acești 1,5 ani să nu admitem ca aceste întreprinderi să fie vândute, pentru că vom avea nevoie de alți 10 ani, ca să le recuperăm – dosare penale și așa mai departe. Istoria se repetă. Pe dânșii îi încurajează situația din justiție. Cei care au concesionat aeroportul, data trecută, a purtat cineva răspundere?”, a explicat Dinu Plîngău.

Anunțul despre licitația cu strigare pentru darea în locațiune a spațiilor comerciale din Aeroportul Internațional Chișinău a fost publicat de Agenția Proprietății Publice Licitația pe data de 18 ianuarie. Cu puțin timp înainte, Guvernul l-a demis pe directorul acestei structuri și l-a numite pe altul, iar favoritul concursului – singura companie care întrunește toate criteriile de participare „Lagardere Travel Retail” – și-a înregistrat un SRL cu aceeași denumire pe data de 9 noiembrie 2023.

Total
0
Shares
Total
0
Share