VIDEO // Direcția de Poliţie a mun. Chișinău efectuează razii în teritoriu, pentru a verifica activitatea vânătorilor

Direcția de Poliţie a mun. Chișinău, continuă acţiunile orientate la prevenirea şi combaterea faptelor ce afectează regnul animal, contracararea braconajului, precum şi altor fenomene negative din domeniul de referinţă. În acest context, începând cu 15 august 2020, poliţiştii au efectuat 11 razii în teritoriul deservit şi au verificat circa 57 de vânători.

Analiza efectuată în perioada desfăşurării sezonului de vânătoare, denotă faptul că se admit încălcari frecvente a prevederilor actelor normative privind portul, transportarea şi folosirea armelor.

În acest context, pentru evitarea unor incidente cu aplicarea armelor de foc în timpul vânatului, Direcția de Poliție a mun. Chișinău amintește amatorilor acestui gen de activitate regulile de securitate:

1. Posesorul armei de vânătoare este responsabil de păstrarea corectă a armei şi muniţiilor, precum şi de toate consecinţele posibile, care rezultă de pe urma păstrării neglijente sau nelegitime a armei.

2. Arma poate fi purtată numai de către titularul permisului, cu îndeplinirea cumulativă a următoarelor condiţii:

a) trebuie să fie asigurată şi să nu fie armată;

b) să se afle în permanenţă numai asupra sa şi să nu fie transmisă sub nici o formă altor persoane;

c) să fie însoţită de documentul care atestă dreptul de port şi de folosire.

3. Posesorul armei de vânătoare este obligat să asigure integritatea armei şi muniţiilor aferente conform legislaţiei în vigoare şi actelor normative ale Ministerului Afacerilor Interne.

4. Este interzisă tragerea şi aflarea cu arma încărcată în localităţi sau în apropierea lor.

5. Se interzice categoric folosirea armelor cu defecte tehnice.

6. În timpul deplasării cu orice mijloc de transport, arma de vânătoare trebuie descărcată, demontată şi pusă în husă (cu excepţia trecerii de pe un sector pe altul, cînd arma trebuie să fie doar descărcată).

7. În timpul încărcării sau descărcării armei de vînătoare, ţevile ei trebuie să fie îndreptate în sus ori spre pământ, iar după încărcare, arma trebuie pusă la siguranţă, dacă este prevăzută cu aceasta.

8. Se interzice folosirea cartuşelor cu termen de valabilitate expirat sau degradate. Acestea trebuie transmise inspectorului autorizări pentru nimicire.

9. Se interzice categoric a împuşca asupra unei ţinte neclare (într-o pădure deasă, pe timp de ceaţă, în amurg, contra soarelui, etc.). Nu se admite să împuşcăm în direcţia unui zgomot. Asemenea împuşcături poate fi cauza celor mai grave accidente.

10. La trecerea diferitor obstacole (şanţuri, garduri, pâraie, etc.), armele trebuie descărcate.

https://www.facebook.com/politiacapitalei.md/videos/321064418951560/

Total
0
Shares
 
Total
0
Share