VIDEO // Discuțiile în jurul licitațiilor eșuate de la Aeroport se bazează pe „zvonistică” și „falsuri”, zice Andrei Spînu

Ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, consideră că toate discuțiile în jurul licitațiilor eșuate de la aeroport se bazează pe „zvonistică” și „falsuri” și spune că, până acum, nimeni nu a prezentat probe care să confirme că acolo ar fi ceva în neregulă. Asta deși, recent, Curtea Constituțională a declarat neconstituțională o lege votată de majoritatea PAS, prin care au modificat condițiile de organizare a licitației, iar în ultima jumătate de an, scandalurile legate de acest concurs s-au ținut lanț, scrie ziua.md

„În loc să ne ocupăm de lucruri importante, trebuie să comentăm tot felul de zvonistică pornită de niște oameni cu anumite interese foarte urâte. […] A fost decizia Curții Constituționale, aeroportul a respectat acea decizie, a amânat sau a anulat licitația și sper că, în perioada următoare, va lansa următorul apel ca să ducă totuși la bun sfârșit procesul”, a declarat Andrei Spînu, în platoul Realitatea Live.

Mai mult, acesta spune că tot scandalul legat de compania franceză Lagardere, care pare a fi favorizată în acest caz, existând mai multe indicii care confirmă aceste bănuieli, ministrul Spînu neagă categoric acest lucru și spune că nu știe nimic despre această companie.

„Nu are cum să fie favorizat nimeni și noi am spus asta în mai multe rânduri, iar toate falsurile care au fost au fost foarte ușor stinse, inclusiv de declarația reprezentanților companiilor și așa mai departe. S-a zis foarte clar că nimeni nu a avut niciun fel de înțelegeri. Eu nu m-am întâlnit cu compania aceea niciodată, nici nu știu cine sunt ei”, a declarat ministrul Infrastructurii.

În context, Spînu a subliniat că, până acum, nimeni nu a prezentat „măcar o probă”, care să confirme acuzațiile ce i se aduc.

„Au spus-o și ei, o spun și eu: nu există absolut nimic în sensul dat. Eu deja încerc să fiu calm, dar am să pun o întrebare pe care am pus-o de mai multe ori: spuneți-mi măcar un lucru care s-a discutat despre activitatea noastră la minister, care s-a confirmat. Măcar un lucru din acele falsuri, care s-a confirmat, măcar o probă din toată zvonistica care a fost!”, a accentuat Andrei Spînu.

Amintim că, recent, Agenția Proprietății Publice a suspendat cea de-a treia licitație cu privire la închirierea spațiilor comerciale de la Aeroportul din Chișinău, după ce Curtea Constituțională a declarat neconstituțional amendamentul propus de deputatul PAS, Radu Marian, și votat de Parlament, care prevedea extinderea termenului de închiriere a spațiilor din incinta aerogării de la 3 la 5 ani.

Anterior, modul de organizare a acestui concurs a fost dur criticat de reprezentanții opoziției și experți, care acuză puterea, în special ministerul de resort, condus de Andrei Spînu, că mimează concursul pentru a favoriza un singur un anumit agent economic, și anume compania franceză Lagardere. Unii, printre care Mișcarea Alternativa Națională, condusă de primarul Ion Ceban, dar și Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei, al fostului premier Ion Chicu, au depus sesizări la Procuratura Anticorupție, prin care prezintă probe care ar confirma că la aeroport au loc mai multe abuzuri și ilegalități.

Recent și fostul ministru de Interne, Andrei Năstase, le-a cerut oficial procurorilor să inițieze o anchetă penală, ca urmare a hotărârii Curții Constituționale. Asupra amendamentului votat de PAS, declarat anticonstituțional, s-a pronunțat critic și Asociația Promo-Lex, care a acuzat puterea că „a încălcat principiul transparenței decizionale”.

Total
0
Shares
Total
0
Share