Alte știri

VIDEO // Doar pe perioada lui Plahotniuc, Gheorghe Cavcaliuc n-a primit nici nu grad și n-a fost ridicat în funcții de conducere

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele partidului Acasă Construim Europa (PACE), colonelul de poliție Gheorghe Cavcaliuc, cu 19 ani de activitate în sistemul afacerilor interne în spate și cel mai tânăr colonel din istoria MAI nu a primit nici nu grad și nu a fost ridicat în funcție de conducere în perioada când Vlad Plahotniuc și PD-ul erau la conducerea țării.

Declarația a fost făcută chiar de către colonel, în cadrul unei emisiuni televizate, unde i-ar fi fost atribuite mai multe avansări în funcție și grade primite în acea perioadă.

Menționăm că în ultimii aproape 5 ani, Cavcaliuc a deținut funcția de șef adjunct și șef-interimar al Poliției Naționale, având în subordine 9000 angajați.

„Gheorghe Cavcaliuc a demonstrat în timp că este un ofițer cu verticalitate care a respectat legea, care are caracter și care poate să construiască și care a construit multe în sistem,” a menționat colonelul în cadrul emisiunii.

Potrivit lui, când regimul Plahotniuc a venit la guvernare, în 2016, el era deja colonel de poliție și era șef adjunct al poliției naționale iar pe parcursul anilor cât partidul democrat a fost la guvernare, au fost vacante mai multe funții însă acesta nu a fost avansat.

„Pe parcursul cât partidul democrat a condus țara, a fost liberă funcția de șef al poliției, nu am fost avansat în funcție, au fost libere patru funcții de viceministru, nu am fost avansat în funcție, a fost liberă funcția de ministru de interne și iarăși, nu am fost avansat”, a mai declarat Gheorghe Cavcaliuc.

Mai mult, liderul PACE a menționat că avansarea sa și gradele primite au avut loc când prim-minisru era Vlad Filat iar ministru de interne era Dorin Recean.

„Eu am fost o persoană incomodă acelui sistem. Eu am fost avansat în grad când prim-minisru era Vlad Filat iar ministru de interne era Dorin Recean, iar în perioada cât PD-ul era la guvernare eu nu am avut nici o avansare în funcție sau în grad”, a conchis Cavcaliuc.

Amintim că Gheorghe Cavcaliuc a ocupat funcții de conducere în poliție încă de la vârsta de 26 de ani, fiind, în anii 2008-2009, șef al Serviciului investigarea şi contracararea grupărilor criminale, șef adjunct al Secţiei poliţiei criminale a Comisariatului General de Poliție (CGP) Chişinău, comisiar adjunct pentru lucrul operativ al CGP. În 2009-2012, Cavcaliuc a fost șef al Secţiei investigaţii operative a Direcţiei investigare a fraudelor a Departamentului poliţie, iar ulterior, în 2012-2013, șef al Direcţiei misiuni speciale a Departamentului poliţie.

Până a fi numit șef adjunct al IGP, a îndeplinit funcția de șef al Direcţiei nr. 5 (Direcția Operațiuni Speciale) a Inspectoratului naţional de investigaţii al IGP din cadrul MAI. Cavcaliuc deține gradul de colonel de poliție.

loading...

Comments are closed.