Actualitate

VIDEO // Doi adolescenți din capitală au fost reținuți după ce au furat o mașină și i-au dat foc

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un tânăr în vârstă de 18 ani și doi minori de 17 ani, locuitori a capitalei, au fost reținuți de ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție a sec. Râșcani, pentru răpirea unui automobil, transmite Telegraph.md

La 5 august curent, polițiștii au fost sesizați de un bărbat în vârstă de 42 de ani, comunicând că i-a fost răpit automobilul de marca „NISSAN MICRA HATCHBACK”, care era parcat în curtea blocului de locuit de pe str. Bogdan Voievod.  Suma prejudiciului a fost estimată de către proprietarul unității de transport la 32 de mii de lei.

Polițiștii imediat au dispus măsuri speciale de investigație pentru depistarea automobilului cât și a făptașilor care au comis răpirea automobilului.

În cadrul acțiunilor ofițerii de investigație, au stabilit că suspecții în comiterea infracțiunii, au făcut filmulețe video cum se plimbă cu automobilul răpit, iar ulterior i-au dau foc și îl abandonează. Toate imaginile video, suspecții le-au postat pe o rețea de socializare. Urmare a măsurilor demarate de ofițerii de investigație și urmărire penală, suspecții au fost reținuți și escortați la inspectorat pentru audieri.

În cadrul acțiunilor procesual penale aceștia și-au recunoscut vina, comunicând că au răpit automobilul cu scopul de a se plimba prin oraș, după care le-a venit ideea de a face video, pentru a cumula like-uri. Tinerii nu sunt la prima abatere anterior fiind cercetați penal pentru infracțiuni similare și jafuri.

Actualmente tânărul de 18 ani este plasat în arest pentru 30 de zile iar minorii sunt cercetați penal în stare de libertate. Aceștia sunt cercetați penal pentru ,,Răpirea mijlocului de transport”, infracțiune care conform legislației se pedepsește cu amendă în mărime de la 29 000 la 67 500 lei sau cu închisoare de la 3 la 5 ani.

Poliţia Capitalei recomandă următoarele: 

-Dotaţi autoturismul cu un sistem de alarmă pe bază de sensori ce se aplică pe geamuri şi capote, ceea ce îşi dovedeşte întotdeauna eficienţa.

-Verificaţi dacă geamurile sunt închise şi portierele asigurate atunci când părăsiţi autoturismul, chiar şi pentru câteva minute.

-Asiguraţi-vă că nu aţi lăsat cheile în sistemul de pornire.

-Pe timpul nopţii, parcaţi autoturismul în locuri special amenajate şi iluminate, aflate în zona de acţiune a patrulelor de poliţie.

-Utilizaţi sistemul de blocare a axului volanului, a cutiei de viteze sau a sistemului de frânare.

Citește și: Peste 7 mii de tineri au fost admiși în universitățile din Moldova la locuri cu finanțare bugetară

loading...

Comments are closed.