Alte știri

VIDEO // Doi chișinăuieni au furat grile pluviale din orășelul Codru și le-au dus la fier vechi

Pinterest LinkedIn Tumblr

Doi bărbați au fost reținuți de ofițerii secției investigare infracțiuni, a Inspectoratului de Poliție a sec. Râșcani și Centru din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, fiind suspectați de comiterea mai multor furturi de piese de la automobile și de metal uzat, transmite Telegraph.md

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Aceștia s-au dovedit a fi cu vârstele de 35 și 41 de ani, locuitori a capitalei, anterior judecați pentru infracțiuni analogice. Pe parcursul nopții de 05 și 06 iunie, suspecții au comis mai multe infracțiuni de furt, pe teritoriul capitalei.

În noaptea de 05 iunie, în timp ce se deplasau prin orașul Codru, au sustras mai multe grile pluviale, după care au părăsit locul comiterii infracțiunii.

Al doilea caz a avut loc în noaptea de 06 iunie, pe str. M. Spătaru, de unde suspecții au sustras mai multe piese ce erau în fața unui garaj, le-au încărcat în automobil și au părăsi locul comiterii infracțiunii. Prejudiciul cauzat a fost estimat la 10 000 lei.

Acțiunile lor au fost surprinse de camerele de supraveghere.

„În cadrul acțiunilor procesual penale dispuse de către ofițerii de investigație și urmărire penală, au fost acumulate probe concludente ce le demonstrează vinovăția. Polițiștii au stabilit că indivizii au comercializat metalul sustras la o bază de colectare a metalului uzat amplasată pe str. Uzinelor care activează 24/24 de ore. Angajații acestui punct de colectare a metalului îl primeau fără a întreba persoanele de proveniența acestuia. Ulterior metalul primit îl dezasamblau după care îl comercializau mai departe. Angajații poliției în cadrul măsurilor întreprinse au identificat și reținut suspecții, aceștia fiind escortați la inspectorat. Bărbații și-au recunoscut vina, comunicând că tot metalul sustras a fost comercializat la prețul de 1 200 lei”, se menționează într-un comunicat al Poliției Capitalei.

Actualmente aceștia sunt cercetați penal pentru furt, care conform legislației în vigoare se pedepsește cu amendă în mărime de la 32 500 lei la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de 180 la 240 ore sau cu închisoare pe un termen de până la 4 ani.

Citește și: Asociaţia Femeilor din Armata Naţională a împlinit 2 ani de activitate

loading...

Comments are closed.