VIDEO // Doi membri ai organizației de tineret a Partidului ”Renaștere” au fost interziși în România. Reacția formațiunii politice

Unul din liderii Partidului „Renaștere”, Iuri Vitneanski, a semnalat pe pagina sa de Telegram o problemă cu care se confruntă doi dintre activiștii partidului ”Renaștere” Acesta a menționat că persoanelor, care fac parte din organizația de tineret a partidului, ”Next Generation”, Toma Mavrogheni și Nicolai Șicolai, au fost interziși să intre în România.

Această acțiune a provocat o reacție de indignare din partea reprezentantului formațiunii, evidențiind tensiunile și dilemele cu privire la integrarea europeană a Republicii Moldova sub conducerea Maiei Sandu și a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS).

Conform celor spuse de Vitneanski, de vină pentru interdicție s-ar face PAS și Maia Sandu, acuzându-i direct că ar fi influențat autoritățile din România pentru a crea impedimente partidului ”Renaștere” și reprezentanților acestuia, scrie sinteza.org

Mai mult, Vitneanski afirmă că aceste interdicții ar fi fost aplicate la solicitare Serviciului de Informații și Securitate, fără a prezenta, însă, dovezi.

”Liderii organizației noastre de tineret „Next Generation”, Toma Mavrogheni și Nicolai Șicolai, nu au fost lăsați să intre în România. Sancțiunile împotriva propriilor cetățeni – acestea sunt rezultatele integrării europene a Maiei Sandu și a PAS. Important: interdicția României se bazează pe o cerere din partea SIS din Republica Moldova”, a menționat Vitneanski.

Autoritățile nu au comentat deocamdată acuzațiile.

Total
0
Shares
Total
0
Share