Social

VIDEO // Doi șoferi au stopați beți la volan. Unul dintre ei era cu soția și copilul

Pinterest LinkedIn Tumblr

În fiecare zi, ofițerii de patrulare depistează și înlătură de la volanul unităților de transport zeci de șoferi care reprezintă un pericol pentru toți participanții în trafic. Pentru a combate acest fenomen, polițiștii depun tot efortul, fiind implicați în acțiuni de prevenire a accidentelor prin identificarea șoferilor care încalcă Regulamentul Circulației Rutiere.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Două cazuri în care consecințele puteau fi fatale, au fost prevenite datorită inspectorii de patrulare, care au identificat mai mulți conducători auto în stare de ebrietate.

Primul caz a avut loc în aproprierea satului Rassvet din raionul Călăraşi. Șoferul de 41 de ani, se afla în stare de ebrietate și avea ca pasageri, soția și copilul lor minor.

Conducătorul auto a fost testat cu apăratul Drager, rezultatul a arătat o concentrație de alcool de 0,22 mg/l vapori de alcool în aerul expirat.

Inspectorii au înlăturat bărbatul de la volanul mașinii și l-au documentat pentru conducerea vehiculului de către o persoană care se află sub influenţa alcoolului ce depăşeşte gradul maxim admisibil stabilit de lege.

Legislația prevede amendă de până la 25 000 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o durată de la 40 la 60 de ore, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a conduce vehicule pe un termen de la 6 luni la 1 an.

Un alt caz a avut loc pe traseul Chișinău – Bălți în apropierea satului Bravicea. Inspectorii de patrulare au somat conducătorul unei motociclete să oprească. Aceasta era condusă de către un bărbat de 25 de ani domiciliat în localitatea Bahu, raionul Călărași și era în stare de ebrietate.

Fiindu-i propus să treacă testarea alcoolscopică, rezultatul a arătat o concentrație de 1,21 mg/l vapori de alcool în aerul expirat.

Legislația prevede pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat sau în stare de ebrietate produsă de alte substanţe, sancțiune cu muncă neremunerată în folosul comunității până la 240 de ore cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

Pe parcursul 2021, din cauza șoferilor care se aflau în stare de ebrietate la volan au fost comise 125 de accidente rutiere, soldate cu 19 persoane decedate și 131 traumatizate.

loading...

Comments are closed.