VIDEO // Doi tineri, reținuți pentru comercializarea drogurilor în cantități deosebit de mari prin intermediul aplicației „Telegram”

Doi tineri de 22 și respectiv 25 de ani, originari din raioanele Drochia și Soroca, au fost reținuți, fiind suspectați de vânzarea drogurilor în cantități deosebit de mari prin intermediul aplicației ,,Telegram”.

Polițiștii au intrat în posesia unei informații operative despre activitatea infracțională a suspecților, astfel fiind dispuse mai multe măsuri speciale de investigare pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și acumularea materialului probatoriu.

În rezultatul investigațiilor, polițiștii au stabilit că unul dintre figuranți activa ca taximetrist, astfel se deplasau cu automobilul și plasau în ascunzișuri droguri. Acțiunile lor au fost surprinse de camerele de supraveghere instalate în curtea unui bloc de locuit din sectorul Botanica.

Astfel, în urma acțiunilor de investigație, suspecții au fost reținuți în flagrant în timp ce plasau substanțele narcotice în ascunzișuri, care urmau a fi vândute prin aplicația Telegram.

În urma efectuării percheziției în automobil, polițiștii au depistat și ridicat 87 de pachețele zip-lock învelite în bandă adezivă în interiorul cărora se afla o substanță de culoare albă de tip PVP. Drogurile au fost ridicate, sigilate conform procedurii și îndreptate la CTC-EJ al IGP, pentru a fi supuse expertizei chimice.

Valoarea drogurilor pe piața neagră depășește suma de 50 de mii de lei. Suspecții au fost reținuți pentru 72 de ore și sunt cercetați penal pentru „circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora”, în proporții deosebit de mari, iar conform legislaţiei penale în vigoare, riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 de ani.

Polițiștii continuă acțiunile procesuale în vederea documentării și stabilirii altor complici la săvârșirea infracțiunii. Precizăm că aceștia anterior au mai fost cercetați penal pentru infracțiuni analogice.

Total
0
Shares
Total
0
Share