VIDEO // Doi traficanți de droguri au fost reținuți cu 1 kg de marijuana și 300 de grame de hașiș confiscate

Ofițerii Direcției combaterea criminalității organizate a INI în comun cu organul de urmărire penală al Inspectoratului de poliție Botanica, sub conducerea Procuraturii mun. Chișinău-oficiul Botanica, au deconspirat activitatea infracțională a doi tineri de 25 și 26 de ani, suspectați de punerea în circulație ilegală a drogurilor.

Grație acțiunilor de urmărire penală și măsurilor speciale de investigație efectuate, polițiștii au stabilit că suspecții, membri ai unui grup infracțional organizat și ai unui magazin online specializat în comercializarea drogurilor de tip hașiș și marijuana, activau în calitate de ,,curieri”.

Unul dintre suspecți cu vârsta de 26 de ani, introducea ilegal în țară substanțe narcotice din Portugalia, iar ulterior le plasa în diferite ascunzișuri, în proporții deosebit de mari, de 1-2 kg.

Ulterior, tânărul de 25 de ani, în temeiul coordonatelor furnizate prin intermediul aplicației mobile ,,Telegram”, le colecta și le ambala în cantități mai mici pentru a fi plasate în locuri ascunse pentru consumatorii finali.

Datorită intervenției prompte a ofițerilor de investigație, suspectul de 25 de ani, a fost reținut de oamenii legii pe o stradă din capitală, în timp ce repartiza subsanțele narcotice.

40 de doze de marijuana şi haşiş, ambalate în pachete zip-lock şi bandă adezivă au fost depistate și ridicate de către polițiști în rezultatul percheziției corporale efectuate asupra tânărului.

Percheziții au fost efectuate și la domiciliul tânărului de 26 de ani, unde au fost depistate şi ridicat aproximativ 1 kg de muguri de marijuana şi 300 de grame de haşiş. Ulterior, și acesta a fost reținut.

Valoarea estimativă a drogurilor ridicate este de aproximativ 550 000 de lei.

Polițiștii au inițiat o cauză penală pentru circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare.

Dacă vinovăția suspecților va fi demonstrată, aceștia riscă închisoare de la 7 la 15 de ani.

Total
0
Shares
Total
0
Share