VIDEO // Doina Gherman: ”Cinci motive de ce facem referendum acum”

 

Doina Gherman, deputat PAS, a prezentat cinci motive de referendumul constituțional privind aderarea Republicii Moldova la UE trebuie să fie organizat acum.

Potrivit ei, acum 1) avem o oportunitate istorică pe care o așteptăm de 30 de ani – țările UE vor mai mult ca niciodată ca Moldova să adere la UE (cu câțiva ani extinderea UE părea imposibilă), iar cetățenii noștri tot își doresc să fie parte a UE; 2) Este momentul în care să transformăm această susținere într-un pas real. Nu se știe când această deschidere din afară va mai veni vreodată – trebuie să fim isteți, înțelepți și să ne folosim de acest moment istoric. Să fim gospodari și să avem grijă de țara noastră; 3) Moldovenii vor ca țara lor să fie în UE și acest lucru trebuie reconfirmat și scris în Constituție, ca oricine ar fi la guvernare, vocea poporului pentru această direcție de dezvoltare să fie obligatorie pentru clasa politică; 4) Sunt voci care se opun aderării pe motiv că poporul nu vrea în UE – trebuie să le arătăm că anume aceasta este voința democratică a moldovenilor. Suntem mulți pentru Moldova și avem misiunea să introducem în Constituție direcția europeană de dezvoltare, așa încât hoții care vând țara și lucrează împotriva Moldovei să nu reușească să ne distrugă viitorul și prezentul; 5) Referendumul nu este doar despre viitor. Referendum este despre prezent. Nu avem timp să așteptăm un viitor mai bun, trebuie și suntem obligați să construim un prezent sigur și în bunăstare.

PAS a înregistrat Hotărârea de Parlament privind desfășurarea referendumului republican constituțional

Săptămâna trecută, Fracțiunea PAS a înregistrat Hotărârea de Parlament privind desfășurarea referendumului republican constituțional.

Referendumul urmează să aibă loc pe data de 20 octombrie 2024, iar cetățenii vor răspunde la întrebarea „Sunteți pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană?”.

După ce hotărârea va fi votată în plenul Parlamentului, aceasta va fi transmisă Comisiei Electorale Centrale pentru desfășurarea referendumului republican în conformitate cu Codul electoral.

Total
0
Shares
Total
0
Share