Alte știri

(Video) Dorin Chirtoacă avertizează: Pericolul ocupării Moldovei de către Rusia riscă să se repete!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi s-au împlinit 79 ani de la ocupaţia Basarabiei şi a Bucovinei de Nord de către URSS. Cu această ocazie, Partidul Liberal a depus flori la Piatra Comemorativă din Piaţa Marii Adunări Naţionale. Fostul primar al Capitalei, Dorin Chirtoacă a menționat că pericolul nu a trecut, iar ocupația rusească riscă să se repete, prin cei care servesc interesele Moscovei.

Chirtoacă a criticat deplasarea deputaţilor blocului ACUM la Moscova, precum şi votul lui Andrei Năstase pentru revenirea Rusiei la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, menţionând că toate acestea doar cresc şansa Rusiei de a repeta ocupaţia, dar nu prin tancuri, ci prin votul cetăţenilor Moldovei.
 

Iar fosta ministră a Educaţiei, Corina Fusu, a menţionat că Rusia nu a renunţat la gândirea imperialistă şi duce un război hibrid împotriva Republicii Moldova prin propagandă, manipulare în presă şi finanţarea partidelor politice. În acest context, reiterăm că Dodon a recunoscut lui Plahotniuc că PSRM primește lunar câte 600 de mii de dolari de la Moscova. Deputații din PDM au propus în Parlament să se formeze o Comisie de anchetă care să investigheze finanțarea ilegală a socialiștilor, însă deputații din blocul ACUM au refuzat să susțină această inițiativă.  

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Amintim că pe 28 iunie 1940, URSS a ocupat Basarabia, teritoriu care se afla în componența României Mari. Pe de altă parte, autoritățile de la Moscova până în prezent insistă că la acea dată ei au eliberat țara noastră.

loading...

Comments are closed.