Alte știri

VIDEO. DOS și PCCOCS au reținut persoana care transmitea bani la comanda lui Usatâi killerului Vitalie Proca

Pinterest LinkedIn Tumblr

Direcția Operațiuni Speciale a Inspectoratului Național de Investigații sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale au reținut mai multe persoane care urmau – în mod ilegal – să transmită bani de la Moscova – la Chișinău pentru eliberarea unui deținut. Unul dintre bănuiți a recunoscut că mijloacele financiare au fost transmise prin intermediul trenului de la Renato Usatîi pentru Vitalie Proca.

Bănuitul a mai recunoscut și faptul că a transdmis anterior suma de 1600 de dolari SUA unei femei pe nume Venera, cu care s-ar fi întâlnit în apropierea bisericii armenești din strada Valea Trandafirilor. (n.r. cel mai probabil este vorba despre Venera Gasparean).

Concomitent, a fost efectuată percheziție în celula unui deținut din penitenciarul or. Soroca, care ar fi avut un rol de intermediar.

Potrivit unui comunicat de presă al IGP, probele acumulate indică faptul că Renato Usatîi urma să-i transmită lui Vitalie Proca, un ajutor financiar, în suma de 12 mii de dolari, pentru eliberarea unui deținut din penitenciarul din Republica Moldova.

În acest sens, luând în considerare imposibilitatea și piedicile apărute pentru ca banii prin intermediul instituțiilor bancare să ajungă în R. Moldova, Renato Usatîi, prin intermediarii săi, a identificat persoane fizice de încredere, care ar accepta să transporte mijloacele bănești peste frontieră, fără declararea acestora.

Investigațiile denotă că mai multe persoane, contactate în acest sens, au refuzat să se implice în această schemă ilegală. În final, banii, în sumă de 10 mii de euro, primiți la Gara din Moscova de la o persoană deocamdată neidentificată, au ajuns în Moldova prin intermediul unui însoțitor de vagon de pe ruta Moscova-Chișinău, acțiuni care au fost coordonate telefonic de către Vitalie Proca.

De menționat că, au fost reținute trei persoane, care au dat declarații și au confirmat circumstanțele cazului.

De asemenea, procurorii PCCOCS și organul constatator posedă mai multe interceptări telefonice, dar și copii ale discuțiilor pe aplicația Viber ce se aflau în telefoanele ridicate de la cei implicați. Cauza penală se află în gestiunea PCCOCS.

loading...

Comments are closed.