Alte știri

VIDEO // Două persoane, printre care un minor, și-au pierdut viața în bazinele acvatice din țară în ultimele 24 de ore

Pinterest LinkedIn Tumblr

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI în ultimele 24 de ore două persoane și-au pierdut viața în bazinele acvatice din țară, transmite Telegraph.md  

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Primul caz a fost înregistrat în după amiaza zilei de 3 august, în raionul Leova. Localnicii au alertat serviciul de urgență 112 la ora 15:46. Potrivit primelor informații o persoană s-ar fi înecat în timpul scăldatului într-un bazin acvatic în apropierea orașului Iargara. La fața locului au intervenit două echipaje de salvatori din sudul țării, care către ora 19:00 au extras din iaz corpul neînsuflețit a unui minor în vârstă de 16 ani.

Al doilea caz tragic a avut în loc în seara zilei de ieri în localitatea Oxentea, raionul Dubăsari, aproximativ la ora 17:15. Potrivit informațiilor înregistrate, un bărbat în vârstă de 45 de ani s-a înecat în timpul scăldatului în râul Nistru. Pentru efectuarea lucrărilor de căutare, la fața locului a intervenit un echipaj de salvatori. Cadavrul persoanei a fost extras la mal de scafandrierii IGSU în dimineața zilei de 4 august către ora 10:27. Circumstanțele cazului urmează a fi stabilite de organele de drept.

IGSU îndeamnă repetat populația să respecte regulile de comportament pe apă. Cetățenii sunt îndemnați să evite scăldatul pe timp de caniculă și în locuri nedotate cu stații de salvare. Maturii sunt rugați să-și monitorizeze strict copiii și să nu le permită aflarea în preajma bazinelor acvatice de unii singuri. Totodată, salvatorii  atenționează că consumul băuturilor alcoolice în timpul scăldatului poate provoca risc de înec.

Potrivit IGSU, de la începutul anului 2020 în bazinele acvatice din țară și-au pierdut viața 56 de persoane inclusiv 6 minori.

Citește și: Fetița de 10 ani care s-a înecat într-un bazin acvatic din Râșcani ar fi putut salvată

loading...

Comments are closed.