Politică

(video) Dovada că Ion Terguță este de multă vreme omul de curte a lui Vlad Filat

Pinterest LinkedIn Tumblr

Jurnalistul Ion Terguţă, actualmente vicepreședinte al PLDM, a fost omul de curte al fostului premier Vlad Filat, condamnat pentru corupţie. Faptul este confirmat în una din convorbirile telefonice dintre Filat şi actualul primar de Orhei, Ilan Şor, transmite politics.md.

„Zilele trecute, mi-a telefonat omul dumneavoastră, Ion Terguţă. El spunea despre cineva care vine la Chişinău să facă o investigaţie despre furtul miliardului și vor să facă un interviu cu mine. Am vrut doar să vă rog să aflați despre ce este vorba pentru că dacă e omul dvs. (n.r. – Terguță), să înțeleg dacă este ceva negativ, să aflați, ca să știu cum să reacționez”, i-a spus Șor lui Filat.

Ion Terguță a devenit recent vicepreședinte al PLDM, după ce a fost purtător de cuvânt al formațiunii, în perioada de după condamnarea lui Vlad Filat. Șeful său de partid a fost condamnat în 2016 la 9 ani de închisoare, pentru corupție. În prezent, un alt dosar, privind folosirea banilor furați de la Banca de Economii în campania electorală, este pe rol și îi poate aduce lui Filat încă 10 ani de închisoare.

Menționăm că în anul 2015, în cadrul unei emisiuni TV, Andrei Năstase a declarat că niciodată nu va colabora cu reprezentanții PLDM pentru că ei s-ar fi înfruptat din miliard. Cu toate acestea pe listele blocului ACUM condus de Năstase se regăsesc așa personaje ca Maia Sandu, Maria Ciobanu, Iurie Țap și Ion Terguță, care au fost sau sunt și în momentul de față membri al Partidului Liberal Democrat.

loading...

Comments are closed.