Alte știri

VIDEO // Droguri în valoare de 15 000 lei, scoase din circuit de Poliția Capitalei și Procuratură

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un bărbat în vârstă de 34 de ani, locuitor al capitalei, bănuit de păstrarea și comercializarea substanțelor narcotice, a fost reținut de către ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție Râșcani de comun cu procurorul Procuraturii mun. Chișinău, oficiul Râșcani. Acesta a fost reținut în flagrant pe str. 31 august, iar în rezultatul percheziției corporale au fost depistate asupra sa cinci pachețele de tip ,,zip-lock” în interior cu o masă vegetală uscată cu miros specific ,,Marijuana”.

Acțiunile demarate de către forțele de ordine în cadrul operațiunii MAC-2021 inițiată de IGP în perioada 01 iunie-31 august, care are drept scop prevenirea consumului și realizarea substanțelor psihotrope. În acest context, polițiștii au intrat în posesia unei informații operative despre activitatea ilicită desfășurată de către bărbat care se ocupa cu comercializarea substanțelor narcotice.

Astfel, fiind dispusă efectuarea mai multor achiziții de control, pe parcursul a doua luni, și anume de substanțe narcotice ,,Marijuana”, fiind acumulate probe concludente în acest sens.

Ulterior, a fost efectuată o percheziție autorizată la domiciliul bărbatului, în rezultatul căreia forțele de ordine, au depistat și ridicat pachețele în care se afla substanță cu masă vegetală de culoare verde, pachețele pentru împachetarea drogurilor și alte bunuri proveniența cărora nu a putut să o explice.

Valoarea drogurilor ridicate de forțele de ordine constituie circa 15 000 lei, acestea au fost ridicate, sigilate și expediate la CTJ al IGP pentru efectuarea expertizelor de rigoare.

Bărbatul este cercetat penal în stare de libertate pentru ,,Circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare”, iar conform legislației penale în vigoare acesta riscă închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani.

Totodată au fost demarate acțiuni speciale de investigații și de urmărire penală în vederea documentării tuturor circumstanțelor cât și a altor persoane implicate.

loading...

Comments are closed.