Social

VIDEO // Droguri în valoare de 400 000 lei, găsite într-un apartament din Chișinău

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un bărbat de 36 ani, domiciliat în mun. Chișinău, este cercetat penal de către Poliția Capitalei, pentru cultivarea plantelor de cânepă în proporții deosebit de mari la domiciliu, transmite Telegraph.md

Polițiștii au descoperit un adevărat laborator de creştere a plantelor, care ar conţine substanţă narcotică. Bărbatul şi-a dotat şi amenajat o odaie cu echipament special de creare a condiţiilor favorabile, pentru creşterea şi dezvoltarea plantelor sădite în ghiveciuri. Astfel au fost depistate 108 plante de cânepă și 100 gr. masă vegetală fărâmițată cu miros specific.

Forțele de ordine au ridicat, sigilat conform procedurii plantele depistate şi le-au transportat la Centru ethnico-criminalistic şi expertize judiciare al IGP, pentru a fi expertizate în condiţii de laborator şi emitere a rezultatelor finale.

Valoarea drogurilor sechestrate se estimează la aproximativ 400 000 lei.

În acest context, a fost inițiată o cauză penală pentru circulaţia ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogii acestora în proporții deosebit de mari. Conform legislației în vigoare acesta riscă închisoare pe un termen de la 1 la 6 ani.

Citește și: Câți polițiști s-au infectat cu COVID-19 și care este numărul celor tratați deja

loading...

Comments are closed.