Social

VIDEO // Droguri în valoare de peste 500 000 lei, comercializate pe Telegram

Pinterest LinkedIn Tumblr

Polițiștii din Criuleni în comun cu angajații Direcţiei investigații centru a Inspectoratului Național de Investigații, sub conducerea procuraturii Criuleni, au identificat membri activi ai unui grup criminal infracțional, care realizau droguri în proporții deosebit de mari, pe teritoriul raionului Criuleni.

În cadrul procesului de documentare, fiind infiltrat investigator sub acoperire au fost efectuate achiziții de control, în cadrul cărora s-a constatat că membrii grupului comercializau droguri de diferite tipuri prin diverse aplicații telefonice, inclusiv TELEGRAM.

Astfel, la 9 septembrie curent, în urma măsurilor speciale de investigații, au fost identificați doi bărbați cu vârsta cuprinsă între de 21 și 23 de ani, locuitori ai satului Corjova, raionul Criuleni. În cadrul perchezițiilor efectuate la domiciliile acestora, au fost depistate și ridicate 203 pastile Extasy, praf și alte substanțe narcotice de tip MDMA, și derivatele acesteia, telefoane mobile, carduri bancare și mijloace bănești. Dacă s-ar fi reușit vinderea acestor droguri, putea fi obținut un venit de peste 500 000 lei.

Substanțele ridicate urmează a fi transmise pentru efectuarea expertizei.

Pe cazul dat a fost pornită o cauză penală pentru ”Circulația ilegală a drogurilor etnobotanicelor, sau analogilor acestora în scop de înstrăinare”, iar suspecții au fost reținuți pentru 72 ore. Potrivit legii penale, persoanele vinovate riscă până la 15 ani privațiune de libertate.

În continuare sunt întreprinse acțiuni în vederea stabilirii și altor persoane care au participat sau au favorizat la comiterea infracțiunii, precum și aderența acestora la infracțiuni anterior comise.

 

loading...

Comments are closed.