(video) După ce a votat pentru Rusia la APCE, Președintele Ucrainei îl invită pe Năstase să viziteze Donbasul

vladimir zelenskii, anexarea crimeei, nastase apce, nastase pro-rus, nastase a votat pentru rusia, nastase si batrincea, alianta acum psrm, alianta platforma da psrm, alianta nastase si socialistii

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenskii a ținut un discurs la summitul Uniunii Europene. În cadrul acestuia, liderul de la Kiev a invitat toți deputații și reprezentanții statelor care au votat pentru întoarcerea Rusiei la APCE (printre care deputații Andrei Năstase și Vlad Bătrâncea), să viziteze Luganscul și Donbassul pentru a vedea ce daune a adus invazia rusă.

În discursul său, Vladimir Zelenskii a spus că speră ca cât de curând, Ucraina să devină o parte integrată a Europei. Liderul de la Kiev este convins că acest lucru nu este posibil însă, fără pace în Ucraina. Acesta spune că îi pare rău că delegații unor state a APCE ( probabil are în vedere statele care au votat pentru întoarcerea Rusiei la organele de conducere APCE), nu au mers împreună cu el și Donald Tusk, pentru că le-ar fi fost foarte util.

Zelenskii a afirmat că cei care au dubii că sancțiunile împotriva Rusiei sunt corecte, sunt invitați la o excursie în Donbass și Lugansc. Acesta a mai spus că va face tot posibilul ca războiul din Ucraina să se sfârșească, iar oamenii de acolo să se bucure de pace. Sancțiunile, în opinia președintelui ucrainean sunt unica armă diplomatică, cu care se poate de luptat în aceste momente.

Amintim că, printre deputații care au votat la APCE pentru întoarcerea Rusiei cu drepturi depline în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, au fost și deputații moldoveni, Andrei Năstase și Vlad Bătrâncea. Rusia a fost exclusă în anul 2014, după ce a anexat Crimeea.

Total
0
Shares
Total
0
Share