VIDEO // Echipa lui Ilan Șor revine în Parlament: ”O să blocăm mai multe inițiative și procese care sunt în defavoarea țării noastre”

Deputații fracțiunii “ȘOR” au susținut un briefing în cadrul primei ședințe plenare din acest an. Marina Tauber a declarat că decizia de a participa la ședințele forului legislativ vine în urma numeroaselor discuții cu cetățenii, care i-au rugat să le apere interesele în Parlament, astfel încât vocea poporului să fie auzită.

„Am revenit în această clădire, deși considerăm că ea este uzurpată. Consultându-ne cu locuitorii din sate și orașe, am luat decizia de a reveni aici și a relata din parlament tot ceea ce se întâmplă în organul suprem al țării noastre. Cetățenii vor să știe ce face Igor Grosu și alți deputați și cum ei vor ”să schimbe situația în bine”. Deși e clar pentru toți că va trebui să blocăm mai multe inițiative și procese care sunt în defavoarea țării noastre. Noi am venit în Parlament ca să rămânem”, a declarat Tauber.

Marina Tauber le-a vorbit jurnaliștilor despre comportamentul inadecvat al majorității parlamentare în raport cu formațiunea pe care o reprezintă. Ea a spus că, împreună cu colegii săi din fracțiune, a înaintat pe ordinea de zi patru proiecte importante, însă majoritatea PAS le-a respins categoric.

„Astăzi, fracțiunea noastră a propus mai multe subiectele pe ordinea de zi, însă ele nu au fost susținute de către majoritatea parlamentară. Am cerut să fie audiat premierul. Am vrut să îl întrebam pe Dorin Recean din ce motiv continuă atacurile fără precedent asupra judecătorilor, am solicitat membrilor CSE și membrilor Consiliului pentru promovarea proiectelor investiționale de importanță statală și Consiliului pentru Televiziune și Radio să se pronunțe cu privire la închiderea a 12 posturi de televiziune și zeci de pagini de internet din Moldova, fără o explicație legată clară. A treia solicitare a fost să aflăm de la conducerea ANRE, Consiliul Concurenței, Energocom și Moldovagaz de ce locuitorii trebuie sa plătească mai mult, și unde se duc acești bani. La fel, a fost solicitată prezența lui Andrei Spînu sa fie audiat cu privire la situația de la CFM, a căror angajați nu au fost plătiți mai bine de trei luni, precum și despre majorarea costurilor mai multor proiecte de infrastructură. Toate aceste solicitări au fost respinse, nu au ce le spune cetățenilor”, a declarat Marina Tauber.

Marina Tauber și-a exprimat încrederea că actuala sesiune parlamentară va fi “foarte, foarte amuzantă”. Totodată, ea a reiterat că formațiunea pe care o reprezintă a revenit în Parlament pentru a apăra interesele cetățenilor.

La fel, Tauber a condamnat comportamentul inadecvat al deputaților PAS, în special al lui Igor Grosu, care atacă opoziția,închide microfonul reprezentanților fracțiunii „ȘOR” și le resping toate inițiativele înaintate.

Total
0
Shares
Total
0
Share