Alte știri

(video) Elevii ruși s-au laudat lui Putin cu roboți construiți în Coreea de Sud în urmă cu 7 ani

Pinterest LinkedIn Tumblr

În data de 23 aprilie, Vladimir Putin a vizitat colegiul militar din Sankt Petersburg. Elevii de acolo i-au demonstrat comandantului suprem al armatei succesele pe care le-au înregistrat în domeniul construcției de roboți. Surprinzător, dar aceștia s-au dovedit a fi foarte performanți.

Utilizatorii rețelelor de socializare, au aflat însă că acești roboți sunt produși în Coreea de Sud, de către compania Robotis Biolid și se vând pe eBay și Amazon contra sumei de 1000 de dolari/bucata.

Agențiile de presă TASS și Ria Novosti au scris materiale detaliate despre vizita lui Putin la colegiul în cauză. În articolele și știrile publicate se spune că Putin a fost în vizită la un atelier electronic unde tinerii talentați modelează roboți. Tot acolo, elevii au arătat avioane zburătoare din vremea celui de-al doilea război mondial în miniatură.

Elevii cu mândrie i-au prezentat lui Putin un robot care poate să instaleze și dezinstaleze mine pe nisip. Roboții sunt dotați cu senzori audio și execută comenzile. Președintele rus a rămas foarte impresionat de cele văzute mulțumindu-le tinerilor ingineri.

Totuși, cum deseori se întâmplă, roboții erau de fapt comandați prin magazin on-line din Coreea de Sud. Economistul Serghei Gurianov a observat că pe YouTube există video-uri cu astfel de roboți, pe ei însă scrie „Made in S.Koreea” și sunt în vânzare de 7 ani. Acesta spune că pe eBay pot fi găsiți roboți cu prețul de 1100$ iar pe Amazon de la 1200$.

Administrația colegiului nu a dorit să comenteze acest lucru, în schimb au postat un comunicat de presă în care au declarat că elevii lor au înregistrat performanțe impresionante în ingineria robotică.

loading...

Comments are closed.