Video emoționant: Un tată din Ungheni vine la Chișinău să vândă miez de nucă pentru a-i cumpăra fiului rechizite de școală

Video emoționant, Un tată din Moldova vinde nuci pentru a-i cumpăra fiului rechizite de școală, saracie republica moldova, viata in chisinau, guvernul sandu, psrm acum dodon maia sandu, salarii mici, educatie liliana nicolaescu onofrei,

Sezonul miezului de nucă este în toi. Oamenii ies în stradă și curăță nucile, pentru unii fiind unica sursă de venit. Reporterul TV8 a aflat poveștile impresionante ale acestor familii.

La o intersecție de pe strada Dokuceav l-am întâlnit pe nea Valentin, care vine tocmai din Cornești, raionul Ungheni, pentru a vinde miez de nucă. Bărbatul a venit însoțit de băiatul său de 10 ani. Rămași doar în doi, după ce soția l-a părăsit, nea Valentin adună bani ca să-i cumpere fiului rechizite școlare.
 
„Curăț ca să îmbrac copilul de școală. A rămas fără de mamă. Eu curăț, el vinde. Bate soarele, dar sunt nevoit să vin. Dimineața la 7:00 am venit la Chișinău și vindem nuci. Oleacă am vândut, dar sper că până diseară o să-l gătesc”, a spus bărbatul. 
 
Nucile le strâng din nucul, care crește în mijlocul ogrăzii. Andrei îi ține mai mult de urât tatălui, care curăță nucile. Băiatul, însă, are grijă să pună atent miezul de nucă în pungi. „Cumva încerci să atragi cumpărătorii? – Nu le spun nimic, ei singuri vin și mă întreabă cât costă și eu le zic. Și cam cât ai făcut? Vreo 50. Mai mult de 50. Ce vei cumpăra de banii aceștia? O să-mi cumpăr de încălțat, de îmbrăcat, caiete, ghiozdan. Trec a patra. – Și îți place să înveți? Da”, a spus băiatul.
La o altă intersecție de drum am întâlnit-o pe mătușa Maria de la Costești. „Lumea cumpără, noi ne osândim. Că pentru bătrâni asta-i osândă. În loc să șadă acasă după sobă, vin și se chinuie”, a spus bătrâna. „Îi nucă de-a mea de acasă, de cât să stau degeaba. Și ne chinuim iată așa în fiecare zi. Vin și se uită, și se duc mai departe”, a spus vânzătoarea ambulantă.
 
Iar o doamnă aduce nucile tocmai din Șoldănești, din mica livadă pe care a moștenit-o de la soacră. „Când se vinde, când nu, depinde de marfa pe care o vindem. Ce să facem, avem familie, soțul este invalid”, a spus ea.
 
Principalul furnizor de energie electrică atenționează populația să respecte regulile de securitate atunci când strâng nucile de pe copacii din apropierea liniilor electrice sau a altor instalaţii electrice. Iar medicii recomandă evitarea colectării nucilor din zonele poluate, cum ar fi cele din apropierea traseelor naționale.
Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share