VIDEO // Escrocherie cu „rudă implicată în accident”: Doi tineri au fost reținuți și acum riscă până la 15 ani de închisoare

Poliția a reținut doi tineri din Chișinău, cu vârstele de 21 și 23 de ani, suspectați de escrocherie prin metoda „ruda implicată în accident”.

Victima, un bărbat de 81 de ani din Ialoveni, a fost contactat telefonic de o femeie care s-a prezentat ca fiica sa. Plângând, aceasta i-a spus că a fost implicată într-un accident rutier și are nevoie urgentă de bani pentru a evita probleme cu legea.

Ulterior, un alt individ, care s-a identificat ca fiind polițist, a sunat la același număr și a confirmat povestea fiicei, solicitând 180 000 de lei pentru a stinge problema. Speriat și îngrijorat pentru fiica sa, bătrânul a acceptat să transmită o sumă de zeci de mii de lei prin intermediul a doi curieri.

În urma investigațiilor, Poliția a reușit să identifice și să rețină cei doi tineri care au ridicat banii de la victimă. Aceștia sunt cercetați penal pentru escrocherie și riscă până la 15 ani de închisoare.

Poliția atenționează cetățenii să fie prudenți și să nu ofere niciodată bani unor persoane necunoscute.

Total
0
Shares
Total
0
Share