Social

VIDEO // Escrocherii cu carduri bancare: 4 indivizi au efectuat tranzacții frauduloase de 700 000 de lei în magazinele online din RM

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un grup infracțional din patru membri a fost documentat și destructurat de oamenii legii. Indivizii sunt suspectați de comiterea mai multor escrocherii cu carduri bancare emise în străinătate.

Suspecții s-au dovedit a fi cu vârstele cuprinse între 25 și 40 de ani, locuitori ai capitalei.

Poliția a fost sesizată de reprezentanții unei bănci, pe faptul acțiunilor ilegale ale unor persoane care au dobândit ilicit prin inducerea în eroare mijloace financiare de pe cardurile bancare emise de instituțiile financiare din diferite țări, prin inducerea și prezentarea copiilor actelor de identitate inexistente ca fiind adevărate. Totodată, de către angajații băncii comerciale a fost acordat tot suportul informațional necesar.

Potrivit materialelor acumulate de către forțele de ordine în cadrul cauzei penale dispuse, s-a stabilit că suspecții pe parcursul lunilor noiembrie 2021- februarie 2022 au utilizat datele cardurilor bancare emise de către instituții bancare din SUA, Elveția și Germania, astfel în mod fraudulos, sub pretextul procurării bunurilor materiale și anume: telefoane mobile, tehnică de calcul, tehnică de uz casnic și alte obiecte de valoare, au efectuat cu ajutorul acestor carduri bancare tranzacții frauduloase la magazinele online din Republica Moldova, în sumă totală de 700 000 de lei.

Ulterior după procurarea și primirea bunurilor în baza copiilor actelor de identitate inexistente, bunurile procurate le realizau prin intermediul unui site de anunțuri la un preț redus decât cel procurat de la magazinele online.

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliile și în automobilele figuranților, forțele de ordine au depistat și ridicat bunurile materiale care au fost procurate în mod fraudulos, fiind sigilate conform procedurii.

Conform legislației penale în vigoare, persoana culpabilă de asemenea infracțiune riscă închisoare de la 8 la 15 ani. Polițiștii și procurorii continuă acțiunile de urmărire penală și măsurile speciale de investigație pentru documentarea, stabilirea și tragerea la răspundere a tuturor celor implicați în activitatea criminală.

loading...

Comments are closed.