Alte știri

VIDEO // Escrocherii în proporție de un milion de lei săvârșite de un grup criminal coordonat de după gratii

Pinterest LinkedIn Tumblr

O grupare criminală formată din patru mambri a fost documentată și destructurată de către angajații Direcției de Poliție a mun. Chișinău a IGP, în comun cu procurorii Procuraturii mun. Chișinău, oficiul Principal, cu suportul Angenției Naționale a Penitenciarelor, pentru comiterea unui șir de escrocherii în proporții deosebit de mari. Membrii grupării au vârstele cuprinse între 42 și 58 ani, sunt originari din capitală, iar anterior au fost judecați pe cazuri analogice.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Activitatea bine organizată a grupului infracțional a fost monitorizată de către forțele de ordine timp de 2 luni, perioadă în care s-au acumulat probe concludente în privința suspecților. Forțele de ordine au stabilit că grupul infracțional era condus de către un deținut al unui penitenciar din Republica Moldova, acesta coordona activitățile ilegale din instuția penitenciară, iar fiecare din membrii grupului infracțional aveau rolurile bine determinate. Indivizii prin intermediul site-ului de anunțuri identificau persoane care plasau anunțuri cu privire la vânzarea imobilului, loturilor de pământ și unităților de transport în deosebi cele de lux, ulterior prin înșelăciune și abuz de încredere, sub pretextul de ai ajuta să le vândă ori să schimbe imobilul ori unitatea de transport, obțineau în proprietate aceste bunuri fără a-și îndeplini obligațiunile. Prejudiciul cauzat părților vătămate constituie circa 1 000 000 lei.

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliile figuranților au fost depistate și ridicate actele pe bunurile immobile și automobile ce au fost însușite prin escrocherie.

Un individ a fost plasat în arest pentru un termen de 30 de zile, iar alți doi sunt sub control judiciar. Aceștia sunt cercetați penal pentru escrocherie în proporții deosebit de mari, care conform legislației în vigoare prevede o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 8 la 15 ani.

loading...

Comments are closed.