Tesla a prezentat primul său camion full-electric, denumit Cybertruck, un autovehicul cu un aspect futuristic radical ce ia la ţintă sursa de profitabilitate a producătorilor auto americani din Detroit, piaţa camionetelor; la eveniment nu au lipsit suprizele, s-au spart geamurile, transmite Reuters, sursă citată de Mediafax.ro
La evenimentul de lansare de la Los Angeles, directorul executiv al Tesla, Elon Musk, a declarat că camionul, care arată ca un veritabil vehicul blindat, va avea un preţ de pornire de 39.900 de dolari şi o autonomie maximă de 400 de kilometri. Varianta mai scumpă, de 69.900 de dolari, are o autonomie de peste 800 de kilometri.
„Avem nevoie de energie sustenabilă acum. Dacă nu avem o camionetă (electrică) nu putem rezolva acest lucru. Primele 3 vehicule care se vând în America sunt camionete. Pentru a rezolva (problema) energiei durabile, trebuie să avem o camionetă”, a spus Musk.
Producţia de linie este preconizată să înceapă la sfârşitul anului 2021. Camionetele mari reprezintă circa 14,4% din vânzările totale de maşini noi din Statele Unite în primele 10 luni din acest an, vehicule care se vând peste preţul modelului Tesla, undeva la circa 50.000 de dolari.
Camioneta prezentată de Musk marchează prima incursiune a Tesla, al cărei sedan Model 3 este cel mai vândut automobil electric din lume, pe piaţa camionetelor dominată de giganţii Ford Motor Company, General Motors (GM) şi suv-urile constructorului Fiat Chrysler. Intrarea pe piaţa aceasta reprezintă o oportunitate imensă pentru Tesla şi o posibilă schimbare de paradigmă, dacă vehicolul producătorului american e adoptat de consumatorii din Statele Unite. Totodată simbolizează şi îmbunătăţirea tehnologiilor de fabricaţie a bateriilor, în contextul în care autonomia creşte în acelaşi timp cu greutatea vehiculului.
Musk a precizat printr-un tweet postat înaintea lansării că designul unghiular, din oţel inoxidabil, al camionului a fost parţial influenţat de maşina lui James Bond din filmul “Spionul care m-a iubit” din anii ’70, maşină care se transforma în submarin. Persoanele prezente la lansare au întâmpinat noul model cu urale, dar şi cu o doză de uimire.
“Pare o versiune camion a DeLorean-ului din Înapoi în viitor”, a comentat unul dintre invitaţi.
Geamurile camionetei s-au sparte în timpul unei demonstraţii pe scenă care trebuia să arate cât de greu sunt acestea de spulberat, iar Musk a fost auzit înjurând înainte de a glumi că “mai există loc pentru îmbunătăţiri”.
Pickup-ul Tesla orientează compania mai mult către camioane şi SUV-uri. Constructorul a vândut până în prezent în special modelele sale S şi 3, dar Pickup-ul orientează Tesla mai mult către camioane şi SUV-uri. Constructorul auto a vândut până acum mai ales berile Model S şi Model 3, dar în ultimii ani a început să ofere şi SUV-ul Model X şi începând de anul viitor SUV-ul compact Y Model.
Sursa: mediafax.ro