Politic

(video) EXCLUSIV! Dezvăluiri incendiare despre ilegalitățile din Bălți: Dovezi cu implicarea lui Renato Usatîi la organizarea referendumului

Pinterest LinkedIn Tumblr

Activitatea desfășurată de către membrii Partidului Nostru (PN), condus de Renato Usatîi, în municipiul Bălți a cuprins o serie de ilegalități care au ieșit recent la iveală. Acestea demonstrează mai multe nereguli vizavi de organizarea referendumului de revocare a primarului și implicarea directă a lui Renato Usatîi în acest proces, precum și subiectul privind colectarea și evacuarea deșeurilor, dezvăluirile fiind făcute de către Serghei Pcela, administratorul întreprinderii municipale de salubrizare, scrie realitatea.md.

Consilierii municipali sunt cei care trebuie să-și exercite atribuțiile de serviciu în interesul locuitorilor orașului și să dea dovadă de maturitate, așa cum prevede legea, dar nu să blocheze din principiu activitatea acestuia. Se pare însă că în mun. Bălți lucrurile stau astfel, iar consilierii Partidului Nostru pun mai presus propriile ambiții decât interesul cetățenilor.

Una dintre problemele principale ale orașului este colectarea și evacuarea deșeurilor. Situaţia dificilă s-a iscat după ce autorităţile locale au reziliat contractul cu întreprinderea care se ocupa de evacuarea deşeurilor menajere, iar în momentul când a fost suspendat acest serviciu, oraşul nu era pregătit să facă faţă lucrurilor. Potrivit lui Serghei Pcela, licitația de procurare a autospecialelor pentru evacuarea deşeurilor a fost amânată. Într-un interviu, funcționarul dezvăluie și povestește cu lux de amănunte cum a avut loc licitația și ce a urmat ulterior.

”Inițial urmau să fie cumpărate în total 10 autospeciale, însă după o perioadă de timp au fost procurate doar cinci, care au fost repartizate celorlalte întreprinderi și astfel a început haosul. Am ajuns într-o situație incertă (…) A venit o gașcă de oameni la Primărie și, fără actele necesare, a început să administreze orașul. Ei se duc la șefii de întreprinderi și-i îndeamnă să le execute ordinele, să semneze diverse acte, ca ulterior să facă abuz de serviciu în propriile interese. Toate aceste acțiuni au paralizat activitatea întreprinderilor, iar cei care au de suferit sunt locuitorii mun. Bălți. Acești consilieri se ocupă doar de politică, în interesul liderului lor (n.r. Renato Usatîi)”, spune Pcela.

document

Mai mult, au fost făcute publice unele înregistrări audio dintre consilierii municipali din partea PN și primarul fugar Renato Usatîi, care demonstrează neregulile vizavi de organizarea referendumului de revocare a edilului și implicarea directă a lui Renato Usatîi în acest proces.

În cadrul discuțiilor, aceștia confirmă faptul că acțiunile pe care le întreprind sunt ilegale, chiar dacă au fost avertizați de către Organizația non-guvernamentală Promo-LEX (conform declarațiilor din înregistrarea audio). Totodată, ei refuză să țină cont de recomandări și decid să se plângă misiunilor diplomatice și structurilor internaţionale.

Mai mult, consilierii Partidului Nostru stabilesc cu Renato Usatîi, într-o intervenție pe skype, condițiile în care trebuie să aibă loc referendumul, întrebarea la care trebuie să răspundă locuitorii mun. Bălți etc. În cele din urmă, vicepreședinta Partidului Nostru, Elena Grițco îi spune lui Renato Ustaîi: ”Cum spui, așa și facem”. 

loading...

Comments are closed.