Alte știri

(Video) Explozie în capitala Afganistanului, într-o zona în care se află ambasada SUA

Pinterest LinkedIn Tumblr

O nouă explozie s-a produs joi în capitala Afganistanului într-o zonă în care se află ambasade și clădiri guvernamentale. Atentatul are loc la doar trei zile de la atacul de luni noaptea în care un diplomat român și-a pierdut viața și altul a fost rănit grav. Atacul a fost revendicat de talibani, însă nu se știe exact numărul total al victimelor. Ultimul bilanț vorbește despre 10 morți și cel puțin 40 de răniți, scrie Deschide.md care citează Reuters.

Explozia a avut loc în cartierul Shash Darak în care se află ambasada SUA dar și sediul Serviciului Național de Informații din Afganistan, aproape de Zona Verde unde a avut loc și atentatul de luni noaptea.
În zonă s-ar afla și cartierul forțelor NATO, sediul Ministerului de Apărare din Afgansitan, dar și sediul reprezentanței CIA.
Talibanii au revendicat atacul care a avut drept țintă un convoi al forțelor străine, în centrul capitalei. Un purtător de cuvânt al forțelor talibane, Zabihullah Mujahid, a susținut că au murit 12 străini și 8 soldați afgani, iar trei vehicule au fost distruse, scrie Reuters. 
 
„La spitalul nostru au ajuns cinci cadavre și 25 de răniți”, a precizat directorul spitalului Wazir Akbar Khan, Farid Ahmad Karimi. De altă parte, oficialii afgani susțin că atentatul s-a soldat cu 10 morți și cel puțin 40 de răniți.

loading...

Comments are closed.