Alte știri

VIDEO // ”Fenomen misterios” în pădurea de la Căpriana, după alegerea Maiei Sandu în fruntea Republicii Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

După anunțarea rezultatelor celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale din 15 noiembrie 2020, pe internet au început să apară tot mai multe glume tematice, transmite Telegaph.md

De exemplu, un cuplu din Căpriana s-a filmat în timp ce culegea ciuperci în pădure, afirmând că acestea au răsărit pe sub copaci doar după ce șefa PAS a reușit să câștige alegerile.

Declarație: Cu Maia Sandu președinte, ne așteaptă o situație destul de complicată

Amintim că anotimpul de toamnă se consideră unul nefavorabil pentru amatorii de ciuperci. Recoltarea ciupercilor din păduri, din apropierea gunoiștilor și căilor ferate sau procurarea de la „culegătorii-profi” implică riscuri majore pentru sănătatea consumatorului final. Intoxicaţiile cu ciuperci sunt intoxicaţii accidentale provocate de consumul ciupercilor otrăvitoare, ori condiţionat comestibile care nu au fost selectate corect sau nu au fost supuse prelucrării culinare corespunzătoare. Intoxicaţia cu ciuperci reprezintă o urgenţă medicală atât la maturi cât şi la copii şi rapiditatea în stabilirea diagnosticului şi iniţierea tratamentului – pot salva viaţa bolnavului. Cu cât simptomele apar mai rapid, cu atât intoxicaţia este mai gravă. În aproximativ peste 2 ore de la consumul ciupercilor poate apărea greaţă, vomă, diaree, transpiraţia excesivă, slăbiciune generală, dureri abdominale  etc. Peste 6 ore – pot apărea dureri de cap, ameţeli şi agravarea stării de vomă pierderi de conştiinţă, halucinaţii și chiar comă.

Simptomele intoxicaţiei cu ciuperci variază în funcţie de tipul de ciuperci, mai exact de tipul de toxină conţinută de acestea şi de durata perioadei de incubaţie (timpul scurs de la ingestie până la apariţia semnelor specifice intoxicaţiei), precizează ANSP.

loading...

Comments are closed.