Social

(foto/video) Fenomen neobișnuit la Taraclia. Ninge cu zăpadă de culoare galbenă!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Fenomen rar întâlnit a fost filmat astăzi în orașul Taraclia. Locuitorii sudului Moldovei au fost surprinși de o zăpadă de o culoare neobișnuită, aceasta avea în loc de culoarea albă obișnuită, o nuanță galben-portocalie fapt care a pus în gardă localnicii.

Culoare portocalie a zăpezii nu se datorează codului portocaliu de ninsori emis de meteorologi, dar nici nu este o anomalie sau un efect al dezechilibrului ecologic. Nu trebuie însă de făcut motive de griji, este un fenomen care are o explicație științifică foarte simplă.

Pe nordul, centrul Europei este un aer foarte rece. Din Marea Mediterană ar veni un aer mai cald şi umed, dar întâlnind acest aer rece, precipitaţiile nu sunt sub formă de ploaie, ci sub formă de ninsoare. Acel ciclon foarte activ este un vârtej care absoarbe aerul de prin împrejurimi şi îl ridică în atmosferă şi poate să absoarbă şi un aer din nordul Africii, un praf saharian, care poate să ajungă până la nivelul norilor sau în nori şi prin precipitare acel aer saharian poate să dea o nuanţă de culoare stratului de zăpadă„, a comentat situația dată un meteorolog român.

 

loading...

Comments are closed.