Politic

(Video) Filip, pe poligonul de lupte: Ne dorim către anul 2021 serviciul militar să nu mai fie obligatoriu în R. Moldova!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Republica Moldova nu-și poate permite o armată mare, dar, cu siguranță, poate și trebuie să-și permită o armată profesionistă, consideră premierul Pavel Filip, prezent astăzi pe poligonul de lupte unde militarii moldoveni au efectuat mai multe exerciții militare.

„Anul acesta, în Armata Națională au fost înrolați în termen cu 400 de soldați mai puțin și avem cu 365 mai mut pe contract. Anul viitor vor fi cu 1 000 mai puțin în termen, astfel până în anul 2021 – așa cum ne-am propus – să avem o armată profesionistă”, a declarat Pavel Filip.

În calitate de premier, el a spus că își dorește să vadă folosirea armelor doar pe timp de aplicații militare.

Conform legii, până în acest an, în Republica Moldova serviciul militar era obligatoriu pentru toate persoanele de sex masculin cu vârsta de +18 și într-o stare de sănătate coresponzătoare. Pentru pesoanele de sex feminin serviciul militar era la dorință.

În Constituție este stipulat că  Republica Moldova este un stat neutru, prin urmare Armata Națională nu face parte din niciun bloc militar internațional precum NATO, sau altele.

loading...

Comments are closed.