Actualitate

VIDEO // Flashmob în fața Procuraturii Generale: Tădători vaccinați VS Medici eroi decedați

Pinterest LinkedIn Tumblr

Partidul Acasă Construim Europa (PACE) și-a arătat nemulțumirea și indignarea față de politicienii moldoveni care s-au vaccinat deja împotriva COVID-19. Asta deși, în Republica Moldova, se desfășoară la moment prima etapă de vaccinare care include doar lucrătorii medicali și beneficiarii azilelor, iar etapa a 2-a este la început. 

„În lupta cu pandemia, ei au trădat lucrătorii medicali, vaccinându-se, împreună cu neamurile lor, cu vaccinul destinat celor din prima linie, așa cum i-au trădat pe polițiști în conflictul de pe Nistru. Ei sunt politicienii corupți din Republica Moldova”, au declarat membrii PACE, pe 2 aprilie, în fața Procuraturii Generale, unde au organizat un flashmob.

Cei din PACE au adresat Procurorului General, Alexandru Stoianoglo, o solicitare în vederea identificării și tragerii la răspundere penală a demnitarilor care s-au vaccinat neglijând abuziv planul de vaccinare anti COVID.

Ei au venit în fața Procuraturii cu un banner pe care sunt expuse pozele și numele funcționarilor publici care s-ar fi vaccinat în prima etapă de imunizare.

„Funcționarii publicii pe care îi vedeți aici au făcut abuz de funcții, au neglijat dispozițiile CNESP și au încălcat drepturile oamenilor aflați în lista de vaccinare prioritară”, a menționat unul dintre participanții la manifestație.

Printre cei ce se află în lista elaborată de PACE fac parte consilieri locali, deputați, primari, președinți și vicepreședinți de raioane, etc, din diverse partide politice din țară.

Până la ziua de ieri, 108 lucrători medicali au decedat din cauza infecției COVID-19.

loading...

Comments are closed.