VIDEO // Fostul premier Ion Chicu, președintele PDCM, regretă rezilierea contractului din 2013 de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău

Concursul privind concesionarea spațiilor comerciale din Aeroportul Internațional Chișinău se desfășoară în condiții mai dubioase decât cele din 2013. Concluzia îi aparține fostului premier Ion Chicu, al cărui Guvern a inițiat procesul de reziliere a actualului contract. El și-a exprimat regretul pentru faptul că s-a ajuns în această situație.

„Dacă știam atunci că niște șnapani ca Spânu vor încerca să concesioneze din nou aeroportul, într-un mod cu mult mai dubios decât anterior, cu siguranță nu mai lansam atunci rezilierea. Problema principală este că dacă, în 2013, în concesiune a fost dat tot aeroportul, coțcarii Maiei vor să dea astăzi pe mâinile complicilor lor DOAR SPAȚIILE COMERCIALE, care aduc profituri enorme. Pe când elementele de infrastructură, care necesită sume enorme pentru mentenanță și dezvoltare – le lasă pe cheltuiala statului”, remarcă Ion Chicu, președintele PDCM.

Fostul premier constată că, din cauza guvernării Maiei Sandu, statul nu a avut de câștigat în urma deciziei Curții Supreme de Justiție, care a reziliat contractul din 2013, ci, de fapt, a pierdut.

Recent, presa a atenționat că organizatorii concursul privind concesionarea spațiilor comerciale din Aeroportul Internațional Chișinău au admis o serie de erori în condițiile de participare. Printre acestea, prevederi contradictorii în caietul de sarcini și lipsa unor sume exacte pentru investiții. De asemenea, unele prevederi au fost modificate după prima publicare pe site-ul Agenției Proprietății Publice, iar potrivit unor surse guvernamentale urmează și alte modificări. Analiștii semnalează că toate aceste acțiuni au scopul de a asigura victoria unei singure companii – SRL „Lagardere Travel Retail”, înregistrată în Republica Moldova în 9 noiembrie 2023.

Total
0
Shares
Total
0
Share