Social

VIDEO: Furau mașini de lux din Moldova și le dezasamblau la Chișinău. Piesele le vindeau în Ucraina

Pinterest LinkedIn Tumblr

Oamenii legii au destructurat o grupare criminală din trei membri, specializată în sustragerea automobilelor de lux, de pe teritoriul mun. Chişinău cât şi pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Aceştia s-au dovedit a fi cetăţeni ai Republicii Ucraina, cu vârstele cuprinse între 20 ani şi 40 de ani. Anterior indivizii s-au dovedit a fi judecaţi pentru infracţiuni analogice.

Gruparea criminală a fost documentată de către forţele de ordine pe parcursul lunilor august-noiembrie curent, unde indivizii acţionau după o schemă bine pusă la punct şi fiecare membru avea rolul său. Aceştia acţionau prin diferite scheme de escrocherie cu falsificarea actelor de provenienţă  a automobilelor şi codurilor de producere, care activau pe teritoriul Republicii Moldova, Republica Ucraina şi ţările membre ale Uniunii Europene. Astfel indivizii au însuşit 6 automobile de lux, care au fost transportate şi realizate pe teritoriul altor state, ulterior 4 automobile fiind depistate dezasamblate, iar două unităţi de transport au fost depistate pe teritoriul Ucrainei.

Astfel, urmare a măsurilor speciale de investigaţie şi urmărire penală,  pe data de 10 noiembrie, indivizii au fost reţinuţi şi escortaţi la inspectorat pentru audieri. În cadrul acţiunilor procesual penale indivizii şi-au recunoscut vinovăţia.

Bărbaţii au fost reţinuţi pentru 72 de ore în Izolatorul de detenţie provizorie al Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău şi cercetaţi pentru ,,Escrocherie” în proporţii deosebit de mari, care conform legislaţiei se pedepseşte cu închisoare pe un termen de la 8 la 15 ani.

Totodată poliţiştii întreprind toate măsurile pentru a stabili dacă sunt  şi alte  persoane implicate în acest caz.

loading...

Comments are closed.