Alte știri

VIDEO// Gest nobil făcut de studenţii basarabeni din Cluj-Napoca pentru medicii din Republica Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Gest nobil făcut de studenţii basarabeni din Cluj-Napoca pentru medicii din Republica Moldova.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

În plină pandemie de coronavirus, aceştia au dăruit spitalelor raionale din Hînceşti şi Făleşti, un loc de echipamente medicale în valoare de 27 de mii de euro, transmite Telegraph.md, cu referire la Safenews.md

Pentru colectarea donaţiilor, studenţii au iniţiat o campanie de colectare în România care a fost susţinută şi de colegii noştri de la TVR Cluj.

Campania numită “Uniţi pentru Moldova” a fost iniţiată, în luna mai, de către Grupul de Iniţiativă Basarabeană din Cluj-Napoca. Studenţii nu au rămas indiferenţi de situaţia de acasă şi s-au mobilizat pentru a da o mână de ajutor spitalelor din Republica Moldova. Misiunea a fost îndeplinită cu succes.

„Noi sUntem tinerii care au plecat să înveţe în România, dar care nu şi-au uitat nici-o secundă patria mama şi cu singuranţă ne vom întoarce şi cu ajutorul cunoştinţelor dobândite, vom arăta că preferăm să fim mai utili de cât importanţi”, a spus Daniela Neagu, studentă din Republica Moldova.

Tinerii au reuşit în trei luni să adune peste 16 mii de măşti de protecţie, peste trei mii de perechi de mănuşi, 250 de viziere, 400 de litri de dezinfectant, dar şi medicamente pentru creşterea imunităţii. În toată această perioadă, studenţii au fost susţinuţi de colegii jurnalişti de la TVR Cluj, care i-au ajutat să promoveze campania.

„În primul rând cei implicaţi au fost studenţii basarabeni. Noi am ajutat prin promovarea şi mediatizarea campaniei. Au răspuns solicitărilor Universitatea de Medicină şi Farmacie din Cluj, Fabrica de medicamente Terapia, Salina Turda, s-au implicat cu donaţii”, a precizat Emilia Avram, producător executiv, TVR CLUJ.

Materialele sanitare colectate au fost donate Spitalelor din Hînceşti şi Făleşti. Ambele sunt implicate în tratarea bolnavilor infectaţi cu noul coronavirus. Doar la Hînceşti sunt internaţi acum 35 de pacienţi.

Valoarea totală a materialelor sanitare colectate de către studenţii basarabeni care învaţă la Cluj Napoca este de 27 de mii de euro.

Citește și: FOTO // Familia prezidențială își continuă călătoriile prin Moldova: ”Astăzi, împreună cu familia, vizităm Mănăstirea Saharna”

loading...

Comments are closed.